Βιαστές του μυαλού μας | κοσμικα , opinions | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / OPINIONS
12:30
14/11/2006

Βιαστές του μυαλού μας

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Το τηλεοπτικό μενού των ημερών και πιο συγκεκριμένα τα δελτία ειδήσεων περιελάμβαναν σεξ, βία και «ηθική της κλειδαρότρυπας» στα σχολεία. Ανήλικα παιδιά να πρωταγωνιστούν σε ιστορίες αγρίων και οργίων.

Από τον Γιάννη Δαραβίγκα

Το τηλεοπτικό μενού των ημερών και πιο συγκεκριμένα τα δελτία ειδήσεων περιελάμβαναν σεξ, βία και «ηθική της κλειδαρότρυπας» στα σχολεία. Ανήλικα παιδιά να πρωταγωνιστούν σε ιστορίες αγρίων και οργίων.

Το μυαλό μας έχει συνηθίσει να πετάει από τη μια σκέψη στην άλλη, να αφαιρείται διαρκώς και να αποσπάται από τα σοβαρά προβλήματα που το... μαστιγώνουν. Μας σερβίρουν βιασμούς, όργια, σχολικά πορνοβίντεο κι εμείς δεν κάνουμε καμία προσπάθεια να σπρώξουμε τις σκέψεις αυτές μακριά ή να τις σταματήσουμε έστω με το τηλεκοντρόλ. Μήπως πρέπει να κάνουμε καμία συνεδρία διαλογισμού; Ίσως όμως θα ήταν προτιμότερο να... εξοστρακίσουμε τα κοράκια της δημοσιότητας. Δυστυχώς γι αυτούς, η μικρή οθόνη, πέρα από παροδικό εργαλείο, είναι το μέσο που θα τους απογυμνώσει όταν θα είναι μειωμένη η χρησιμότητά τους.

Θα αναρωτηθείτε: «Δαραβίγκα, σε πείραξε η πολύχρονη έκθεσή σου στους προβολείς και τις κάμερες (βλέπε ραδιενέργεια) ή παίζεις με τις λέξεις;».Τίποτα από τα δυο θέλω να πιστεύω... Οι περισσότεροι προσδιορίζουμε την ταυτότητά μας ανάλογα με το επάγγελμα που ασκούμε. Αυτοί όμως, σαν βδέλλες, κολλούν στους πρωταγωνιστές ειδήσεων-περιστατικών που απασχολούν την επικαιρότητα και... αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μέχρι όμως που διατηρείται «φρέσκο» το κρέας (...θέμα εννοώ). Μετά, όταν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας, ούτε το κινητό τους στους υποτιθέμενους πελάτες τους δεν σηκώνουν. Αυτό πλέον δεν είναι απλώς ψυχαναγκασμός του τηλεθεατή. Είναι βιασμός του μυαλού μας. Τελικά, αγαπητοί συμπάσχοντες τηλεθεατές, τι είναι προτιμότερο; Να... δράτε ή να αντιδράτε;

Μάλλον τίποτα από τα δυο. Δεν σημαίνει ότι όσοι δρουν είναι καλύτεροι απ αυτούς που αντιδρούν.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ