Μήπως το ενυδατικό χειλιών σου κάνει τα χείλη σου ακόμη πιο ξηρά;

Μήπως το ενυδατικό χειλιών σου κάνει τα χείλη σου ακόμη πιο ξηρά;
Τα σημάδια που δείχνουν ότι το προϊόν που επέλεξες για να σε βοηθήσει, φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα

Τα lip balms (ενυδατικά χειλιών) δημιουργήθηκαν για να διατηρούν τα χείλη απαλά και ενυδατωμένα όλη την ημέρα – ειδικά το χειμώνα, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες απορροφούν υπερβολικά την υγρασία του δέρματος. Και το χειρότερο; Τα χείλη είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα από το υπόλοιπο σώμα σου, επειδή δεν προστατεύoνται από εξωτερικούς παρα΄γοντες. Γιατί, λοιπόν, μερικά lip balms, τα οποία δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν στην ξηρότητα, φαίνεται να κάνουν τα χείλη σου ακόμα πιο σκασμένα και ερεθισμένα; Και πώς μπορείς να το διορθώσεις αυτό;

Πώς μπορείς να κάνεις το filler στο πρόσωπο σου να διαρκέσει περισσότερο

Τι προκαλεί τα ξηρά, σκασμένα χείλη;

Το δέρμα στα χείλη μας είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα μας. Λόγω της χαμηλής ικανότητας της περιοχής αυτής να συγκρατεί νερό και την έλλειψη αδένων λιπαρότητας, το δέρμα των χειλιών έχει ένα αδύναμο φράγμα. Έτσι, όταν προσθέτονται στην εξίσωση παράγοντες όπως ο άνεμος και ο ξηρός αέρας, θα αρχίσεις να παρατηρείς πιο εύκολα ρωγμές και ξηρότητα.

Όταν τα χείλη σου είναι στεγνά, η φυσική αντίδραση μπορεί να είναι να τα γλείφεις, σωστά; Παρ'όλα αυτά, όπως μας συμβούλευαν και οι μαμάδες μας, κάτι τέτοιο επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί ότι κάνει τα πράγματα χειρότερα, γιατί μεταφέρεται σάλιο. Καθώς το σάλιο εξατμίζεται, τραβάει από την υγρασία που έχει μείνει, που είναι βαθιά μέσα στο δέρμα σου και κάνει τα χείλη σου να γίνονται πιο ξηρά. Μάλιστα, το σάλιο έχει επίσης πεπτικά ένζυμα που μπορούν να σπάσουν τον εύθραυστο φραγμό των χειλιών και να προκαλέσουν σκάσιμο και ξεφλούδισμα, και εξατμίζεται γρήγορα, κάνοντας τα χείλη ακόμη πιο στεγνά.

Για αυτόν το λόγο τα lip balms πρέπει να βρίσκονται σε κάθε τσάντα και νεσεσε΄ρ. Όμως, θα πρέπει να προσέχεις ορισμένες χημικές ουσίες, αρώματα και συντηρητικά που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση τους, τα οποία μπορούν να στεγνώσουν και να ερεθίσουν ακόμη περισσότερο τα χείλη σου.

Η Hailey Bieber κυκλοφόρησε τη δική της σειρά προϊόντων περιποίησης

Παρακάτω θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για τη σωστή χρήση των lip balms και πώς να κρατήσεις τα χείλη σου ενυδατωμένα.

Απόφυγε τα απολεπιστικά

Μερικά balms για τα χείλη περιέχουν απολεπιστικά που βοηθούν στην απολέπιση του ξηρού δέρματος. Όμως, το δέρμα των χειλιών είναι ευαίσθητο και ένα έντονο απολεπιστικό μπορεί τελικά να απογυμνώσει τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, κάνοντας τα χείλη πιο πιθανό να αφυδατωθούν.

Πρόσεξε τα προϊόντα με άρωμα

Τα balms για τα χείλη που περιέχουν πρόσθετα αρώματα μπορεί να είναι ευχάριστα και να σου φτιάχνουν τη διάθεση, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσαν να ερεθίσουν το δέρμα, προκαλώντας αλλεργική αντίδραση ή ερεθισμό.

Πρόσεξε και τα αλλεργιογόνα

Απόφυγε προϊόντα που στη σύσταση τους περιλαμβάνουν λέξεις όπως "λανολίνη", "parabens", "φαινόλη" ή "σαλικυλικό οξύ", επειδή μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα.

Προτίμησε ένα προϊόν με υγραντικά και αποφρακτικά

Τα balms με υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και άλλα υγραντικά ( δηλαδή συστατικά που μειώνουν την απώλεια υγρασίας) είναι οι καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις. Εκτός αυτών όμως, θα χρειαστείς υγραντικά και αποφρακτικά (συστατικά δηλαδή που εμποδίζουν την απώλεια νερού) όπως κερί μέλισσας, βαζελίνη, λάδι καρύδας και βούτυρο καριτέ.

Τελευταία τροποποίηση στις 05.02.2023 - 09:17