Μιλώντας στα παιδιά για σεξ: Τι να προσέξεις | μαμα & παιδι , οικογενεια | womenonly.gr
21:13
16/3/2016

Μιλώντας στα παιδιά για σεξ: Τι να προσέξεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Σε παιλαιότερο άρθρο έχουμε ήδη μιλήσει για την αναγκαιότητα και τον τρόπο με τον οποίο θα μιλήσεις στα παιδιά για το σεξ. Αναλύσαμε γιατί οφείλεις να το κάνεις και δώσαμε απάντηση σε πιθανά ερωτήματα και φόβους σου. Σε αυτό το άρθρο επισημαίνουμε μερικά σημεία που πρέπει να προσέξεις, όπως πότε θα μιλήσεις, πώς θα το κάνεις, αν πρέπει να βάλεις το σύντροφό σου στο παιχνίδι, πως θα ανοίξεις τπ θέμα κι άλλα πολλά.

Διάβασε το άρθρο με προσοχή, πάρε βαθιά ανάσα και κάνε την κουβέντα - ταμπού γιατί απλά είναι αναγκαίο κι απαραίτητο να ενημερώσεις το παιδάκι σου από νωρίς κι αυτό διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα το προφυλάξεις καλύτερα από το να το έχεις κλεισμένο σε μια γυάλινη παραμυθένια γυάλα. 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p> 	<strong style= color: rgb(128, 0, 128); font-size: 14px; >* Ξεκίνα σχετικά νωρίς</strong></p> <p> 	Μη το φοβάσαι! Αν το παιδάκι σου, ακόμη κι αν είναι σε νηπιακή ηλικία, άκουσε κάτι για το σεξ κα

* Ξεκίνα σχετικά νωρίς

Μη το φοβάσαι! Αν το παιδάκι σου, ακόμη κι αν είναι σε νηπιακή ηλικία, άκουσε κάτι για το σεξ και σε ρωτάει γι΄αυτό ήρθε η ώρα να μιλησεις. Εννοείται βέβαια πως η κουβέντα - ανάλογα με την ηλικία του παιδιού - θα γίνει σε διαφορετική βάση. Ένα παιδί πριν την εφηβεία θα θεωρήσει αστεία τη συζήτηση για μελισσούλες, κάτι που ενδείκνυται σε μικρότερες ηλικίες.

* Μίλα απλά

Προσπάθησε να μιλήσεις απλά και ξεκάθαρα, δίχως να αποφεύγεις τη συζήτηση, ούτε να δίνεις απαντήσεις που δε στέκουν του στυλ: Τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει σύγχηση στο παιδί και θα το φοβήσει.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ