Καλά κούλουμα χωρίς απρόοπτα! | μαμα & παιδι , οικογενεια | womenonly.gr
1:00
14/3/2015

Καλά κούλουμα χωρίς απρόοπτα!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η σημεινή ημέρα φέρνει χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Δεν είναι μόνο το σαρακοστιανό τραπέζι αλλά και το πέταγμα του χαρταετού που ενθουσιάζει τα παιδάκια αλλά και τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που θυνμούνται τα χρόνια τους τα παιδικά. Όση ανεμελιά κι αν έχει όμως η συγκεκριμένη ημέρα κρύβει και κινδύνους. Μάθε τι πρέπει να προσέξεις για να μην έχεte προβλήματα.

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Καθαρά Δευτέρα χωρίς σαρακοστιανά και χαρταετό δε γίνεται. Προσοχή μόνο γιατί η ανεμελιά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. 

Με σύνεση το πέταγμα του αετού - Να λείπουν τα ατυχήματα

* Να θυμάσαι πως τον χαρταετό τον πετάμε σε ανοιχτό χώρο, μακριά από γκρεμούς και καλώδια της ΔΕΗ. Αν, ωστόσο, τύχει και μπλεχτεί ο αετός σε κάποιο ηλεκτροφόρο σύρμα, μην προσπαθήσεις να τον ξεμπλέξεις, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Κατέστησέ το σαφές και στα παιδιά! 

*Φορέστε γαντάκια για να μην κοπείτε. Το σκοινί του χαρταετού, ειδικά αν έχει αέρα και καταφέρεις και του δώσεις ύψος, μπορεί να προκαλέσει μικρά κοψίματα ή εγκαύματα στις παλάμες από την τριβή. Αν πάλι ξεχαστείς κι απο απροσεξία κοπείς ή προκληθεί μίνι εγκαυματάκι από το σκοινί, φρόντισε να έχεις μαζί αυτοκόλλητο μικρό επίδεσμο για παν ενδεχόμενο. 

Κι ένα έξυπνο τιπ: Σε περίπτωση ήπιων εγκαυμάτων όπως αυτό, το μέλι κάνει θαύματα. Μάθε περισσότερα πατώντας εδώ. 

 

 

Προσοχή στα σαρακοστιανά - Η δηλητηρίαση παραμονεύει 

* Αν ο ταραμάς είναι πικρός ή έχει ξινή γεύση, μην τον φατε διότι κατά πάσα πιθανότητα είναι χαλασμένος. Μεγάλη προσοχή θέλουν τα οστρακοειδή και τα θαλασσινά όπως οι γαρίδες, καραβίδες, καβούρια κτλ που είναι συχνοί έχοχοι δηλητηριάσεων λόγω της μεγάλης τους ευαισθησίας στην αλλοίωση. Αν μυσρίζουν περίεργα ή έχουν χαλαρή σάρκα καλύτερα να μην τα καταναλώσεις. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα υπόλοιπα σαρακοστιανά.

* Αν έχεις ευαίσθητο στομάχι, κατανάλωσε με φειδώ τα τουρσιά αλλά και το χταπόδι για να αποφύγεις προβλήματα δυσπεψίας. Όσο κι αν αρέσουν στα παιδιά, φρόστισε να βάλεις όριο και μέτρο για να μην τρέχετε μετά σε παιδιάτρους. 

* Αν κάποιος από την οικογένεια είναι αλλεργικός σε ξηροκάρπια ή άλλη τροφή, πρόσεξε να διαβάσεις τις επισημάνσεις στη συσκευασία του χαλβά για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις. 

 

Φάε & πιες αλλά με με μέτρο  - Για να περάσεις καλά & να μην παχύνεις 

Μην πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό σαν να πρόκειται για το τελευταίο σου γεύμα και μην πιείς όλο το βόσπορο. Σκέψου τη δυσφορία και το φούσκωμα που δε θα σε αφήσουν λεπτό να διασκεδάσεις, το χανγκόβερ της επόμενης ημέρας αλλά και τις θερμίδες. Μάθε πως θα φας χωρίς να πάρεις κιλά, ακόμη και στη νηστεία πατώντας εδώ.  

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ