Η αντρική θλίψη | μαμα & παιδι , οικογενεια | womenonly.gr
0:00
31/3/2008

Η αντρική θλίψη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Η ανδρική θλίψη εκφράζεται διαφορετικά από τις γυναίκες. Ερευνητές εξέτασαν πώς οι άνδρες αντιμετωπίζουν τη θλίψη και το πένθος. Οι άνδρες θρηνούν, λυπούνται με τέτοιο τρόπο που φαίνεται σαν να μη θρηνούν...
Αν δεν θέλουμε να αφήνουμε τα δάκρυά μας να κυλήσουν, τότε βρίσκουμε άλλους τρόπους για να εκφράσουμε...
Η ανδρική θλίψη εκφράζεται διαφορετικά από τις γυναίκες. Ερευνητές εξέτασαν πώς οι άνδρες αντιμετωπίζουν τη θλίψη και το πένθος. Οι άνδρες θρηνούν, λυπούνται με τέτοιο τρόπο που φαίνεται σαν να μη θρηνούν...Αν δεν θέλουμε να αφήνουμε τα δάκρυά μας να κυλήσουν, τότε βρίσκουμε άλλους τρόπους για να εκφράσουμε...

 

 

Η συμβατική σοφία στη θλίψη: Αντιμετωπίστε αυτό που σας ενοχλεί, συζητήστε για αυτό, κλάψτε για αυτό. Διαφορετικά θα πέσετε στις παγίδες της άρνησης, κάτι που είναι πολύ χειρότερο από την θλίψη...Φαίνεται όμως ότι οι άντρες δεν το κάνουν πάντα!

Ο ερευνητής
Neil Chethik πιστεύει ότι "υπάρχει μία μεγάλη παρεξήγηση σχετικά με το πώς οι άνδρες αντιμετωπίζουν τη θλίψη και την απώλεια". Πιστεύει ότι οι άνδρες θρηνούν, λυπούνται με τέτοιο τρόπο που φαίνεται σαν να μη θρηνούν... Αν δεν θέλουμε να αφήνουμε τα δάκρυά μας να κυλήσουν, τότε βρίσκουμε άλλους τρόπους για να εκφράσουμε αυτή την ενέργεια.

Μία έρευνα του Πανεπιστημίου
Kentucky, εξέτασε πως αντιμετωπίζουν οι άνδρες τη θλίψη της απώλειας αγαπημένων προσώπων, όπως του πατέρα. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άνδρες σαφώς θρηνούν, αλλά το εκφράζουν διαφορετικά από τις γυναίκες, οι οποίες εκδηλώνουν την θλίψη τους με κλάμα και συζήτηση. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν τη θλίψη τους με περισυλλογή και βάζοντας στη ζωή τους διάφορες, νέες δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι περισσότεροι άνδρες επέλεξαν να θρηνήσουν την απώλεια του πατέρα τους με το να εντάξουν στη ζωή τους δραστηριότητες όπως το να συνεχίσουν ένα χόμπι που είχε ο πατέρας τους. Αυτός ο τρόπος θρήνου φαίνεται να είναι πιο αργός και βαθμιαίος, αλλά είναι ο πιο αποτελεσματικός αφού διώχνει οριστικά τη θλίψη.

Οι ερευνητές πάντως επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος που να είναι πιο αποτελεσματικός στην εξάλειψη της θλίψης, λόγω απώλειας αγαπημένων προσώπων. Υπάρχουν αρκετές έρευνες που δείχνουν ότι άνδρες και γυναίκες αντιμετωπίζουν τη θλίψη με ίδιους βαθμούς επιτυχίας.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι παράγοντες όπως η προσωπικότητα, το πολιτισμικό πλαίσιο και η ηλικία επηρεάζουν τόσο τον τρόπου που βιώνουν άνδρες και γυναίκες τη θλίψη όσο και τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ