Φίλοι vs οικογένεια; Πού κρύβεται το μυστικό της μακροζωϊας; | μαμα & παιδι , οικογενεια | womenonly.gr
9:03
15/9/2016

Φίλοι vs οικογένεια; Πού κρύβεται το μυστικό της μακροζωϊας;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πού κρύβεται το μυστικό της μακροζωϊας; Στους φίλους ή την οικογένεια;  Οι επιστήμονες μας δίνουν την απάντηση. 

Το αίμα νερό δε γίνεται λέει μια παροιμία κι αυτό φαίνεται πως είναι ορθό, βάση νέων επιστημονικών ερευνών. Αν θέλεις να ζήσεις πολλά χρόνια μάλλον θα πρέπει να ενισχύσεις τους δεσμούς με την οικογένεια κι αυτό γιατί σε σύγκριση με τους φίλους, τα οφέλη φαίνεται πως είναι περισσότερα.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία οι άνθρωποι που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια ζουν περισσότερο σε σχέση με αυτούς που έχουν δώσει προβάδισμα στην φιλία. Όπως φαίνεται, οι ενήλικες που έχουν επαφή με περισσότερα μέλη της οικογένειας μειώνουν τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου. 

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και στην περίπτωση του μεγάλου δικτύου φίλων κι αυτό πραγματικά εξέπληξε τους ερευνητές, αφού παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει σαφή σχέση καλής υγείας & φιλίας.

Ο επικεφαλής της έρευνας  Δρ Iveniuk σημείωσε πως τα ευρήματα δείχνουν την ουσιαστική σημασία που έχουν οι οικογενειακές σχέσεις στην υγεία και τη μακροζωϊα και επισήμανε πως ήδη από τις πρώτες κοινωνιολογικές μελέτες, πολλοί διαφορετικοί στοχαστές έχουν σημειώσει την ιδιαίτερη σημασία που οι άνθρωποι δίνουν στους οικογενειακούς δεσμούς.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ