Χαμός! Εξώδικο Ελένης στο Hello για τα παιδιά της!

11.02.2015
Την περασμένη Κυριακή (8/2) η Ελένη Μενεγάκη διοργάνωσε ένα μεγάλο πάρτι για τα γενέθλια της μικρότερης κόρης της, Βαλέριας.

Πλάνα από τη μέρα εκείνη είδαμε τόσο μέσα από το Πρωινό, όπου βρέθηκε με κάμερα, όσο και από εβδομαδιαία περιοδικά, όπως το Hello και το YOU. Μάλιστα, το περιοδικό Hello στο εξώφυλλο του, φιλοξενεί φωτογραφία των παιδιών της παρουσιάστριας και του Γιάννη Λάτσιου, την ώρα που σβήνουν τα κεράκια. Και με τίτλο: «Η Ελένη Μενεγάκη μας υποδέχτηκε στο πάρτι γενεθλίων της Βαλέριας» μας προϊδεάζει τι θα δούμε στις εσωτερικές σελίδες.

Ωστόσο, η φωτογραφία με τα παιδιά της (κι ας είναι τα πρόσωπα καλυμμένα με πιξελς) έκανε έξαλλη την Ελένη, η οποία έστειλε εξώδικο στο περιοδικό, ζητώντας να αποσυρθεί το επίμαχο τεύχος. Να πούμε ότι διευθυντής σύνταξης του περιοδικού είναι ο Άρης Καβατζίκης, καλός φίλος της παρουσιάστριας.

Αναλυτικά τα όσα αναγράφει το εξώδικο όπως αυτό δημοσιεύεται μέσα από το Πρώτο Θέμα:

«Της Ελένης Μενεγάκη του Κωνσταντίνου, κατοίκου Μελισσίων Αττικής, οδός ….., δι’ εαυτήν και ως ασκούσα την επιμέλεια και τη γονική μέριμνα (από κοινού με τον πατέρα τους) των ανηλίκων τέκνων της Αγγέλου-Ιωάννη Λάτσιου, Λάουρας Λάτσιου και Βαλέριας Λάτσιου κατοίκων Μελισσίων Αττικής, οδός…….

ΠΡΟΣ
1. Την εταιρεία με την επωνυμία «ALPHA EDITIONS Α.Ε.» (περιοδικό HELLO),
που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, Λ. Κηφισίας 40, νομίμως
εκπροσωπούμενης.
2. Την Έλενα Μακρή-Λυμπέρη εκδότρια του περιοδικού HELLO,
3. Τον Άρη Καβατζίκη, διευθυντή σύνταξης του περιοδικού HELLO,
αμφοτέρων των υπό 2 και 3 κατοίκων ομοίως, Λ. Κηφισίας 40.

Έλαβα στα χέρια μου σήμερα το τεύχος του περιοδικού σας που θα κυκλοφορήσει αύριο στα σημεία διάθεσής του σε όλη τη χώρα και διαπίστωσα ότι στο τεύχος σας αυτό, το εξώφυλλο μεταξύ άλλων, έχει ως κεντρικό τίτλο και θέμα: «Η Ελένη Μενεγάκη μας υποδέχθηκε στο πάρτυ γενεθλίων της Βαλέριας» και περιλαμβάνει, εκτός του εξωφύλλου και στις μέσα σελίδες του φωτογραφίες από τον ιδιωτικό χώρο που η ανήλικη κόρη μου Βαλέρια, γιόρτασε πρόσφατα τα έβδομα γενέθλιά της. Πρόκειται για χώρο (αίθουσα) ξενοδοχείου τον οποίο μίσθωσα και στον οποίο εκλήθησαν οι καλεσμένοι μας, στους οποίους δεν συμπεριλαμβανόταν το περιοδικό σας ούτε κανείς υπεύθυνος αυτού, προκειμένου να γιορτάσουμε τα γενέθλια της
κόρης μου. Η γνωστή σε εμένα επιχειρηματολογία, δική σας, αλλά και όλων των μέσων έως σήμερα, περί δημοσίου προσώπου, προφανώς αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχει καμία ισχύ όταν πρόκειται, όπως εν προκειμένω, για τα ανήλικα παιδιά μου αφενός, και για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εν αγνοία μας σε ιδιωτικό χώρο, αφετέρου. Ιδίως δε, δεν ευσταθεί και ούτε γίνεται δεκτή από εμένα καμία δικαιολογία, όταν γνωρίζετε πολύ καλά, ότι το περιοδικό σας (με την αυτή εκδότρια, πάντοτε) έχει γίνει αποδέκτης κατά το πρόσφατο παρελθόν, ρητής επιστολής, δικής μου αλλά και από κοινού με τον κ. Γιάννη Λάτσιο ότι απαγορεύουμε κάθε δημοσίευση φωτογραφιών των παιδιών μας, ακόμα και με την χρήση της τεχνικής pixel.

Η παραβατικότητα της συμπεριφοράς σας, είναι πολλαπλή και παραβιάζει συνταγματικές επιταγές, αλλά και όλο το φάσμα των διατάξεων για την προστασία της ιδιωτικότητας του βίου, του ασύλου της κατοικίας και των ανηλίκων. Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω και προς αποφυγήν της τεράστιας διασποράς που θα έχει το θέμα, καθώς θα «παιχθεί» και θα αναπαραχθεί από τα υπόλοιπα περιοδικά, τις τηλεοπτικές εκπομπές με σχετικό περιεχόμενο και το διαδίκτυο, σας καλώ να απαλείψετε από το συγκεκριμένο τεύχος όλες τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον ιδιωτικό χώρο (νομικά ισοδύναμο με την κατοικία που απολαμβάνει και της αυτής συνταγματικής προστασίας του ασύλου), όπου έλαβε χώρα μία απολύτως ιδιωτική εορτή, ήτοι τα γενέθλια της ανήλικης κόρης μου
Βαλέριας, άλλως, σας γνωρίζω ότι προτίθεμαι να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσω τα απόλυτα δικαιώματα προστασίας των ανηλίκων τέκνων μου.

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος μου.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την εξ ολοκλήρου στην οικεία έκθεση επίδοσης».