Μελάνια Τραμπ: Το χαστούκι που έριξε στον Ντόναλντ καταγράφηκε on camera και έγινε viral [vds]

23.05.2017
Τις τελευταίες ώρες το βίντεο με το εν λόγω περιστατικό κάνει τον γύρο του διαδικτύου μαζί με ένα σωρό θεωρίες σχετικά με την απρεπή -ή μη- χειρονομία της Πρώτης Κυρίας της Αμερικής προς το πρόσωπο του Πλανητάρχη συζύγου της.

Όλα συνέβησαν αμέσως μετά την άφιξη του προεδρικού ζεύγους στο Τελ Αβίβ, όπου βρίσκονται στο πλαίσιο επίσημου ταξιδιού του Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η Πρώτη Κυρία -κομψότατη μέσα στο λευκό ταγέρ της- κατεβαίνουν από το αεροσκάφος και αφού γίνονται δεκτοί από επίσημη αντιπροσωπία περπατούν στο κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί προς τιμή τους.

Λίγο πριν φτάσουν στους επισήμους, ο Τραμπ έτεινε το αριστερό του χέρι σε μια προσπάθεια να πιάσει το χέρι της συζύγου του, η οποία περπατεούσε μισό βήμα πιο πίσω του, βλοσυρή όπως πάντα. Αντί όμως εκείνη να ανταποκριθεί «θετικά», με το δεξί της χέρι του έριξε ένα... «χαστούκι» ξεκαθαρίζοντας αμέσως τη θέση της. Δεν ήθελε «πολλά πολλά» η Μελάνια και δεν το έκρυψε.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και σχολίων με ειδικούς σε όλο τον κόσμο να δίνουν τη δική τους ερμηνεία.

Η ειδικός στη γλώσσα του σώματος, Πάτι Γουντ, για παράδειγμα, τονίζει ότι η σωματική απόσταση ανάμεσα στο ζεύγος είναι πολύ πιο σημαντική από αυτή την απόρριψη του χεριού που συνέβη τη Δευτέρα. Η ειδικός τονίζει, ότι αν κανείς παρατηρήσει αυτή την απόσταση, που μετριέται σε περίπου 40 εκατοστά, ο Ντόλαντ Τραμπ δεν χρειάζεται καν να γυρίσει και να κοιτάξει πίσω για να βρει το χέρι της Μελάνια, σαν το γονιό που προσπαθεί να κρατήσει κοντά το παιδί του κι εκείνη με τη σειρά της το απωθεί χτυπώντας το από πάνω προς τα κάτω (όπως κάνει ένα παιδί), δίνοντας το μήνυμα «μη με καθοδηγείς».

Δεν πρόκειται δηλαδή για μια ένδειξη αγάπης ή τρυφερότητας από μέρους του «πλανητάρχη», ο οποίος θέλει να δείχνει τη δική του δύναμη και όχι να τραβάει το ενδιαφέρον ως προεδρικό ζεύγος, αφού δεν βλέπει τη Μελάνια ως ισάξια του.

Τέλος, ως προς την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η Γουντ, επισημαίνει, ότι η ένταση της είναι εμφανής και από τη στάση του σώματος, με τα χέρια της να παραμένουν άκαμπτα.

Ιδού και η επίμαχη στιγμή όπως την κατέγραψαν οι κάμερες...