Γνωστός ηθοποιός μεταμφιέζεται σε τραβεστί - και του πάει [photos]

27.04.2015
Πρώτη φορά βλέπουμε τον γνωστό ηθοποιό να μεταμφιέζεται σε γυναίκα και ο λόγος δεν είναι οι ... απόκριες, αλλά η θεατρική παράσταση «Ο Λάκκος της Αμαρτίας» στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης μαζί με τους: Χρήστο Σπανό, Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, Βασίλη Ρίσβα και Φαίδων Καστρή μεταμφιέζονται για τις ανάγκες της παράστασης σε τραβεστί, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Το ανατρεπτικό έργο «Ο Λάκκος της Αμαρτίας» του Γιώργου Μανιώτη, θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο στο θέατρο «Χώρα», από τις 27 Μαρτίου σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.

Η διεισδυτική και οξυδερκής ματιά του Γιώργου Μανιώτη στρέφεται στην παρατήρηση μιας ομάδας τραβεστί που αναζητούν την ελευθερία τους ριγμένες σε έναν «λάκκο» πίσω από τις καθωσπρέπει γειτονιές της Αθήνας.

Το έργο γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του ’70 σηκώνει τον καθρέπτη μπροστά σε μια κατηγορία ανθρώπων που η κοινωνία αποφάσισε να κρύψει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο συγγραφέας μέσα από το έργο του έχει εντατικά ασχοληθεί με τις κοινωνικές δομές που παγιδεύουν την ανθρώπινη ύπαρξη μέσα σε συστήματα «κοινής λογικής», «επιτυχίας», «ευημερίας» και υποτιθέμενης «αξιοπρέπειας» που μετατρέπουν τη ζωή σε ένα διαρκή αγώνα με αντίπαλο τον ίδιο μας τον εαυτό. Με την καυστική και εξαιρετικά σύγχρονη γλώσσα πραγματεύεται τα κοινωνικά ζητήματα μιας χώρας σε συνεχή κρίση και επαναπροσδιορισμό αξιών.

Παλαιότερα ανάλογη φωτογραφία με τη μεταμφίεση του είχε ανεβάσει στα social media και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.