Κ. Μαρτάκης: "Οι γονείς μου είχαν κέφια όταν με έκαναν"!

31.05.2011
Δεν είχε καμία σχέση με τον χορό μέχρι που ήρθε η απρόβλεπτη πρόταση του Dancing with the stars. Oπου τελικά ο Κώστας Μαρτάκης κλέβει την παράσταση όχι μόνο λόγω επιδόσεων, αλλά κυρίως λόγω καλής διαγωγής!

Κατασταλαγμένος και λίγο πιο ώριμος, αφού μόλις την περασμένη Τετάρτη έγινε 27, μιλάει για την «καινούργια αγάπη» που μπήκε στη ζωή του! Τον χορό! Πώς θα χαρακτήριζες αυτή την εμπειρία; Συγκλονιστική! Δεν περίμενα ότι έμπαινε τόσο δυνατά και επαγγελματικά στην ψυχή μου ο χορός».

Πώς αποφάσισες αρχικά να συμμετάσχεις σε κάτι που δεν γνώριζες, όπως ο χορός; Για το φιλανθρωπικό της υπόθεσης. Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος γιατί έχω αποφασίσει ότι θα είμαι κοντά στα παιδιά με όποιον τρόπο μπορώ. Επειδή έχω περάσει δύσκολα και δεν μου στρώθηκαν όλα με ροδοπέταλα, έχω πάρει αυτή την απόφαση. Εχω περάσει και εγώ ως παιδί όμορφες στιγμές αλλά και πολύ δύσκολες. Αλλωστε, ο χορός μοιάζει λίγο στη διαδικασία με τον πρωταθλητισμό που έκανα χρόνια λογω της ενασχόλησης μου με το μπάσκετ. Μία ολόκληρη εβδομάδα προετοιμάζεσαι για έναν στόχο ο οποίος είναι σύντομος.

Οταν λες ότι έχεις περάσει δύσκολα ως παιδί τι εννοείς; Aπό τραυματισμούς στο άθλημά μου αλλά και λόγω του χωρισμού των γονιών μου. Εχουμε περάσει πολύ δύσκολες στιγμές με την οικογένεια μου, αλλά ευτυχώς ήμασταν ενωμένοι.

Πώς αντέδρασε το περιβάλλον σου στην πρόταση να λάβεις μέρος στο παιχνίδι; Ηταν όλοι θετικοί ?και η οικογένειά μου και οι συνεργάτες μου. Ο πιο αρνητικός ήμουν εγώ γιατί δεν το είχα ξανακάνει. Φοβόμουν μήπως εκτεθώ γιατί με τον χορό δεν είχα ξανασχοληθει. Τώρα βέβαια πρέπει να πω ότι θα συνεχίσω και μετά το παιχνίδι γιατί με έχει βοηθήσει πολύ και στη δουλειά μου. Μου ανοίχτηκε ένας κόσμος τον οποίο δεν γνώριζα.

Πιστεύεις ότι υπάρχουν φαβορί; Φαβορί είναι όλοι. Από την πρώτη στιγμή ?και αυτό είναι αλήθεια? ένιωσα ότι στο παιχνίδι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά συναγωνισμός.

Εσύ νιώθεις φαβορί για την πρώτη θέση; Οχι και γενικά αυτές οι ταμπέλες δεν με εκφράζουν. Δεν τις υποστηρίζω. Κάνουμε όλοι μια προσπάθεια πολύ μεγάλη, δουλεύουμε καθημερινά 5 με 6 ώρες για να μπορέσουμε να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα. Εμπιστεύομαι την κρίση του κοινού και εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος.

Μέσα σε λίγα χρόνια έχεις κάνει δύο δίσκους , συμμετοχές σε μεγάλα σχήματα...Τι θεωρείς πως ήταν αυτό που σε έκανε να ξεχωρίσεις από την αρχή; Η εμφάνισή μου. Η εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και σου ανοίγει πόρτες. Αυτό είναι αλήθεια. Από εκεί και πέρα όμως έχω μάθει όταν αγαπάω κάτι να δουλεύω και να παλεύω γι’ αυτό. Το τραγούδι το αγαπούσα και έχω δουλέψει πάρα πολύ για να καταφέρω κάποια πράγματα. Αισθάνομαι πολύ τυχερός για όσα έχουν συμβεί. Πολλά από αυτά που έγιναν ήταν όνειρά και έχω ακόμα πολλά που θα ήθελα να πραγματοποιήσω.

Ενα όνειρό σου που δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί; «Μια συνεργασία, ένα ντουέτο με ένα μεγάλο καλλιτέχνη ή ένα τραγούδι από ένα μεγάλο στιχουργό. Μέχρι στιγμής έχω συνεργαστεί με σημαντικούς ανθρώπους και τους ευχαριστώ. Μια συνεργασία με ένα μεγάλο καλλιτέχνη από την εγχώρια αλλά και από την παγκόσμια βιομηχανία θα ήταν όνειρο για μένα.

Πριν από 3 χρόνια το κανάλι E! Entertainment σε είχε κατατάξει μέσα στους 25 πιο sexy άντρες του κόσμου. Οταν το έμαθες ποια ήταν η αντίδρασή σου; Μου το είπαν οι συνεργάτες μου και νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα! Είχαν δει κάποια δικά μου βιντεάκια στο youtube, μετά πήραν τηλέφωνο τη δισκογραφική μου εταιρεία και έτσι κάπως έγινε. Ηρθαν και στην Ελλάδα και μου πήραν συνέντευξη. Σίγουρα χάρηκα, αλλά χαίρομαι πολύ περισσότερο όταν βγάζω ένα τραγούδι και έχει ανταπόκριση στον κόσμο. Το μόνο που έχω να πω είναι ένα ευχαριστώ στη μητέρα μου και τον πατέρα μου, που είχαν κέφια όταν με έκαναν!

Αισθάνεσαι σέξι; Οχι,γενικά ισχύει αυτό που σου είπα, ότι δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Αισθάνομαι πολύ καλά με τον εαυτό μου, αλλά στόχος μου είναι η καριέρα μου.

Τι σε ελκύει σε μια γυναίκα; Η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά το εσωτερικό είναι τελικά αυτό που έχει σημασία. Η εμφάνιση όμως κερδίζει γιατί, κακά τα ψέματα, από εκεί ξεκινάς. Αυτό όμως που προσέχω σε μια γυναίκα είναι τα πόδια!»

Πώς σου φάνηκε φέτος η Eurovision; Μου άρεσε πάρα πολύ. Αισθάνθηκα περήφανος που ακούσαμε μια τόσο ωραία ζεμπεκιά με μια συγκλονιστική ερμηνεία. Δώσαμε άρωμα Ελλάδας στη Eurovision.

Ποια είναι η συμβουλή που κρατάς από τους γονείς σου; Να είμαι αληθινός. Να μην ξεχάσω ποιος είμαι και από πού ξεκίνησα.

Τυχερό 2011
Η φετινή σεζόν ήταν «χρυσή» για τον Κώστα Μαρτάκη. Εμφανίζεται με τον Πάνο Κιάμο και την Ελένη Φουρέιρα στο Ποσειδώνιο, όπου σημειώνει μεγάλη επιτυχία, ενώ ήδη είναι στην τελική ευθεία για τον επόμενο προσωπικό του δίσκο!

ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ