Το πιο σούπερ κοντό για εσένα | ομορφια , μαλλια , μαλλια - styling | womenonly.gr
0:00
22/2/2010

Το πιο σούπερ κοντό για εσένα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Μάθε ποιο κοντό κούρεμα σου ταιριάζει!
Μάθε ποιο κοντό κούρεμα σου ταιριάζει!
Όταν η Ριάνα έκοψε τη μακριά χαίτη της σε αγορίστικο, όλες αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε μήπως τελικά το μακρύ είναι πασέ και η μόδα μας καλεί να κόψουμε τα μαλλάκι μας κοντά.Αν η ολική επαναφορά του κοντού αυτή τη σεζόν, σε έχει προβληματίσει και σκέφτεσαι αν πρέπει να θυσιάσεις τη μακριά κόμη σου στο βωμό του νέου τρεντ, τότε διάβασε παρακάτω. Και επειδή κοντό από κοντό διαφέρει, διάβασε παρακάτω πώς θα αποφασίσεις αν σου ταιριάζει το κοντό και πιο κοντό είναι ιδανικό για εσένα!

Όταν η Ριάνα έκοψε τη μακριά χαίτη της σε αγορίστικο, όλες αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε μήπως τελικά το μακρύ είναι πασέ και η μόδα μας καλεί να κόψουμε τα μαλλάκια μας κοντά. Αν  η ολική επαναφορά του κοντού αυτή τη σεζόν, σε έχει προβληματίσει και σκέφτεσαι αν πρέπει να θυσιάσεις τη μακριά κόμη σου στο βωμό του νέου τρεντ, τότε διάβασε παρακάτω.  Και επειδή κοντό από κοντό διαφέρει, διάβασε παρακάτω πώς θα αποφασίσεις αν σου ταιριάζει το κοντό και  πιο κοντό είναι ιδανικό για εσένα!

Το σχήμα του προσώπου σου: παίζει τεράστιο ρόλο στην επιλογή κουρέματος , ειδικά εάν πρόκειται για ένα κοντό που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου! Αν δεν έχεις στρογγυλό πρόσωπο τότε όποιο σχήμα και αν έχει το πρόσωπο σου, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο καλό είναι να επιλέξεις ένα πιο μακρύ μήκος, τουλάχιστον κάτω από τα μάγουλα.

Αχ αυτοί οι ώμοι: έχεις υπέροχο λαιμό και ώμους; Τότε το κοντό κούρεμα είναι ότι πρέπει για εσένα αφού τραβάει την προσοχή ακριβώς σε αυτά τα σημεία. Αν έχεις κοντό λαιμό, διπλοσάγονο ή πολύ "ανοιχτούς" ώμους τότε καλό θα είναι να μην επιχειρήσεις το πολύ κοντό που θα τονίσει αυτά τα σημεία- που εσύ θέλεις να κρύψεις.

Το ύψος μετράει: αν στο δρόμο σε μπερδεύουν με την Κουλιανού τότε σκέψου αν θα σου άρεσε να δείχνεις σαν την Κουλιανού με καπελάκι. Αν είσαι πολύ ψηλή καλύτερα να προτιμήσεις μια πιο μακριά κουπ ή αν θέλεις οπωσδήποτε να τα κόψεις φρόντισε να κρατήσεις τη γραμμή σου μέχρι τα μάγουλα.

Η Ριάνα λέει ναι στη μοϊκάναγιατί θέλει να αναδείξει τη ροκπλευρά της και να κάνει εντύπωση!
Η Ριάνα λέει ναι στη μοϊκάνα γιατί θέλει να αναδείξει τη ροκ πλευρά της και να κάνει εντύπωση!

Έχεις σγουρά μαλλιά, ξανασκέψου το!  Αν έχεις σγουρά μαλλιά σκέψου ότι αν αποφασίσεις να τα κόψεις , θα βρεθείς αντιμέτωπη με μια μεγάλη αλλαγή , αφού ως γνωστόν τα σγουρά μαλλάκια σου θα δείχνουν το κούρεμα σου ακόμη πιο κοντό! Όμως αν είσαι σγουρομάλλα δε σημαίνει φυσικά ότι δε μπορείς να κόψεις κοντό το μαλλάκι σου και να δείχνεις τέλεια, απλά το μυστικό είναι στο κούρεμα! Εξάλλου το κούρεμα των σγουρών μαλλιών είναι πραγματικά τέχνη , γι’ αυτό πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρη για τον κομμωτή σου και τις ικανότητες του!

Ασύμμετρο καρέ : και όλα τα βλέμματα θα συγκεντρωθούν στα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, γι’ αυτό να είσαι προετοιμασμένη! Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο ξέχασε το κοντό καρέ και προτίμησε την πιο μακριά εκδοχή του. Η Κειτι Χολμς το προτίμησε όταν έγινε κυρία Κρουζ, η Βικτώρια Μπέκαμ όταν αποφάσισε να κάνει πολλές αλλαγές και οι δύο κέρδισαν τις εντυπώσεις και προώθησαν μια πιο σοφιστικέ εικόνα. Ακολούθησε το παράδειγμα τους στην πιο μακριά εκδοχή του άμα δεν είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα!

Θα γίνω μοϊκάνα: το σύμβολο της κουλτούρας των πανκ τώρα σε προσκαλεί να αναδείξεις τη ροκ πλευρά σου με ένα κούρεμα που μόνο οι πολύ τολμηρές όπως η Ριάνα μπόρεσαν να αντέξουν! Το συγκεκριμένο κούρεμα εκτός του ότι βγάζει μια επιθετικότητα, μην το προτιμήσεις αν βγάζεις καντήλες στη λέξη ξυρισμένο και φαντάζεσαι μόνο το πόδι σου!

Πες ναι στο καρέ και κάν’το όπως η Κειτι Χολμς για να αναδείξεις το υπέροχο προσωπάκι σου
Πες ναι στο καρέ και κάν’το όπως η Κειτι Χολμς για να αναδείξεις το υπέροχο προσωπάκι σου

Από την Ελένη Αναστασάκη

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ