Τα μυστικά για άψογη βαφή στο σπίτι! | ομορφια , μαλλια , μαλλια - styling | womenonly.gr
0:00
2/12/2009

Τα μυστικά για άψογη βαφή στο σπίτι!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Μάθε τα μυστικά της βαφής στο σπίτι!
Μάθε τα μυστικά της βαφής στο σπίτι!
H βαφή των μαλλιών είναι μία από τις πιο διαδεδομένες γυναικείες πρακτικές ομορφιάς, οι ρίζες της οποίας χάνονται στα αρχαία χρόνια. Από τις χένες και τα βότανα ως τις καλλυντικές τεχνητές βαφές με τα λαμπερά χρώματα, η βαφή έχει περάσει πολλές, σημαντικές φάσεις. Μάθε τα μυστικά για να μπορείς να βάψεις και μόνη σου τα μαλλιά σου στο σπίτι αλλά και να έχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα χωρίς να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις κομμωτικής!

H βαφή των μαλλιών είναι μία από τις πιο διαδεδομένες γυναικείες πρακτικές ομορφιάς, οι ρίζες της οποίας χάνονται στα αρχαία χρόνια. Από τις χένες και τα βότανα ως τις καλλυντικές τεχνητές βαφές με τα λαμπερά χρώματα, η βαφή έχει περάσει πολλές, σημαντικές φάσεις. Μάθε τα μυστικά για να μπορείς να βάψεις και μόνη σου τα μαλλιά σου στο σπίτι αλλά και να έχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα χωρίς να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις κομμωτικής!

Πέντε λέξεις-κλειδί

Ποιότητα: Ξέχασε τη δυσάρεστη, αποπνικτική οσμή, τη βαριά αίσθηση και τους πιθανούς ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής. Οι σύγχρονες βαφές μυρίζουν όμορφα, έχουν σημαντικές καλλυντικές ιδιότητες για να περιποιούνται την τρίχα και το δέρμα, και διαθέτουν έξτρα προϊόντα (ορό για πριν από τη βαφή, κρέμα για μετά κ.λπ.) που προστατεύουν ακόμα περισσότερο την τρίχα, χαρίζοντας σου τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα.

Χρόνος: Αν ο λόγος που δεν κάνεις βαφή στο σπίτι είναι ο χρόνος αναμονής (40 ή 50 λεπτά), υπάρχει λύση! Πολλές εταιρείες έχουν λανσάρει τα τελευταία δύο χρόνια βαφές που μειώνουν τον χρόνο αναμονής σε δέκα λεπτά, κάνοντας τη βαφή πολύ ευκολότερη και γρηγορότερη υπόθεση σε σχέση με το παρελθόν.

Αποτέλεσμα: Η τεχνολογία των βαφών στο σπίτι έχει εξελιχθεί σε βαθμό που μπορείς να έχεις χρώμα και αποτέλεσμα πολύ κοντά στο επαγγελματικό (ακόμα και βαφές με ρεφλέ, σαν ανταύγειες), χωρίς να ξοδέψεις πολλά ευρώ!

Ευκολία: Τα απλικατέρ των βαφών έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείς να κάνεις ομοιόμορφη εφαρμογή, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια του κομμωτή!

Μυστικά: Με μια ειδική πετσέτα με πλαστικό στο εσωτερικό της, τύλιξε τα μαλλιά σου με αυτή, είτε κάνεις κλασική βαφή είτε νέα με μικρό χρόνο αναμονής. Η ζέστη βοηθά τη βαφή να "πιάσει" καλύτερα, και το χρώμα να γίνει πιο λαμπερό. Αν κάνεις σκούρα βαφή, απλώστε πριν από την εφαρμογή λίγη βαζελίνη στο μέτωπο, τα αφτιά και το λαιμό, κοντά στη ρίζα των μαλλιών, για να προστατεύσεις το δερματάκι σου από τα σημάδια!

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΒΟΝΤΑ

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ