Τα 5 λάθη που κάνεις με το χρώμα των μαλλιών σου και σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη | ομορφια , μαλλια , μαλλια - styling | womenonly.gr
7:08
27/2/2021

Τα 5 λάθη που κάνεις με το χρώμα των μαλλιών σου και σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κάθε γυναίκα έχει ένα ιδανικό χρώμα μαλλιών που αναδεικνύει την ομορφιά της και κρύβει μερικές από τις ατέλειές της. Άλλα χρώματα όμως έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και καταλήγουν να τονίζουν τις λεπτές γραμμές ενώ «κρύβουν» τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προσώπου. Είναι γνωστό ότι τα μαλλιά συνδέονται γενικά με την αυτοεκτίμηση, οπότε η επιλογή της σωστής βαφής σίγουρα θα κάνει τη διαφορά.

Σε αυτή τη λίστα θα διαβάσεις 5 χρώματα μαλλιών που είναι λάθος αφού μπορούν να σε κάνουν να φαίνεσαι μερικά χρόνια μεγαλύτερη.

Όταν επιλέγεις ένα χρώμα που είναι πολύ σκούρο

Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι, όταν ένα αντικείμενο τοποθετείται μπροστά σε σκούρο φόντο, τα χαρακτηριστικά του φαίνονται πιο ευδιάκριτα; Το ίδιο συμβαίνει με το πρόσωπό σου. Όταν βάφεις τα μαλλιά σου ένα ομοιόμορφο κατάμαυρο χρώμα (χωρίς να κάνεις highlights, για παράδειγμα), οι «ατέλειές» σου, όπως οι λεπτές ρυτίδες, ξεχωρίζουν. Εάν σου αρέσουν οι πιο σκούρες αποχρώσεις, τότε ένα σκούρο καστανό χρώμα είναι μια καλύτερη εναλλακτική από το μαύρο.

 

Όταν επιλέγεις ένα χρώμα εντελώς διαφορετικό από τον φυσικό σου τόνο

Τι μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι πιο μεγάλη: τα ξανθά μαλλιά ή τα καστανά; Δυστυχώς, η απάντηση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που θα καθορίσουν εάν μια γυναίκα θα φαίνεται νεότερη με το ένα χρώμα ή το άλλο. Δεν πρέπει να αλλάζεις δραματικά το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου, καθώς οι δραστικές αλλαγές μπορεί να μην είναι οι κατάλληλες για τον τόνο του δέρματός σου, κάτι που θα σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη.

Επιλέγεις μονοχρωματική βαφή (χωρίς να κάνεις ανταύγειες η highlights)

Σε μια προσπάθεια τους να κρύψουν τα γκρίζα μαλλιά τους, μερικές γυναίκες χρησιμοποιούν συχνά βαφή που είναι ένα ενιαίο χρώμα. Πρέπει να γνωρίζεις ότι τα μονοχρωματικά ξανθά ή μαύρα χρώματα δεν θα κάνουν τα μαλλιά σου να φαίνονται φυσικά και μπορούν να δώσουν μια θαμπή και ηλικιωμένη εμφάνιση στο πρόσωπό σου. Τα highlights ή οι διαφορετικές χρωματιστές ανταύγειες θα προσφέρουν περισσότερη φωτεινότητα στο πρόσωπό σου και θα σου δώσουν μια πιο νεανική εμφάνιση, σπάζοντας έτσι τη μονοτονία των ομοιόμορφων χρωμάτων.

Αφήνεις τα μαλλιά σου μισά γκρίζα και μισά βαμμένα

Πιστεύεις ότι τα γκρίζα μαλλιά σε μεγαλώνουν; Μην τρελαίνεσαι, αυτός είναι ένας μύθος! Στην πραγματικότητα, θαυμάζουμε πραγματικά εκείνες που επιδεικνύουν τα γκρίζα μαλλιά τους (βλέπε Christine Lagarde) και αισθάνονται ικανοποιημένες με το φυσικό τους χρώμα που, περιττό να πούμε, ότι φαίνονται υπέροχες!

Ωστόσο, μερικές γυναίκες περνούν μια φάση «μετάβασης» και μισούν να έχουν λευκές ή γκρίζες ρίζες ενώ τα υπόλοιπα μαλλιά τους είναι βαμμένα. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να τις κάνει να φαίνονται μεγαλύτερες. Έτσι, η πρότασή μας είναι να το αποφύγεις αυτό και να κάνεις ένα κούρεμα pixie. Με άλλα λόγια, δοκίμασε να κάνεις τα μαλλιά σου πολύ κοντά και με ένα μοντέρνο κούρεμα, να είσαι σίγουρη θα φαίνεσαι πολύ νεότερη.

Δεν καλύπτεις τις ρίζες σου

Η βαφή όλων των μαλλιών σου απαιτεί μια συνεχή συντήρηση, καθώς οι ρίζες εμφανίζονται σχεδόν αμέσως. Ωστόσο, όλες οι γυναίκες γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε πάντα να συμβαδίζουμε με αυτήν τη ρουτίνα (ειδικά τώρα που τα κομμωτήρια είναι κλειστά λόγω lockdown). Για να αποφύγεις να δείχνεις μεγαλύτερη λόγω της έλλειψης φροντίδας, μπορείς να επιλέξεις μερικά στυλ που θα κάνουν τις ρίζες σου να φαίνονται σκόπιμα πιο σκούρες, όπως το στυλ ombré. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να αφήσεις τα μαλλιά σου να μεγαλώνουν φυσικά και να έχουν φρέσκια εμφάνιση όλη την ώρα.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ