Οι τάσεις στα φθινοπωρινά κουρέματα | ομορφια , μαλλια , μαλλια - styling | womenonly.gr
13:39
2/10/2009

Οι τάσεις στα φθινοπωρινά κουρέματα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Τόλμησε να πας στο κομμωτήριο όταν ξέρεις τι αλλαγή θέλεις να κάνεις!
Τόλμησε να πας στο κομμωτήριο όταν  ξέρεις τι αλλαγή θέλεις να κάνεις!
Κοντά ή μακριά, είναι το βασικό δίλημμα που σε βασανίζει τις πιο σημαντικές περιόδους της ζωή σου αλλά κυρίως σε απασχολεί σε καθημερινή βάση. Μάθε ποια κουρέματα είναι must αυτή την εποχή για να είσαι in fashion!

Κοντά ή μακριά, είναι το βασικό δίλημμα που σε βασανίζει τις πιο σημαντικές περιόδους της ζωή σου αλλά κυρίως σε απασχολεί σε καθημερινή βάση. Μάθε ποια κουρέματα είναι must  αυτή την εποχή για να είσαι in fashion!

Κούρεψε το: εδώ και ένα χρόνο τα κουρέματα που μας έχουν κερδίσει είναι όλο και πιο κοντά. Πολλές από εμάς ήδη έχουν αποχωριστεί τη μακριά χαίτη από πέρυσι στο βωμό του νέου τρεντ. Και όμως για μια ακόμη χρονιά, το κοντό είναι in!

Ναι στις μύτες: που δίνουν έναν αέρα στα μακριά μαλλιά σου ξεφεύγοντας από το αυστηρό ίσιο που είναι out εδώ και καιρό! Αυστηρά γεωμετρικές ή ασύμμετρες οι μύτες δίνουν κίνηση στα μαλλιά σου και σου προσθέτουν πόντους στυλ.

Αφέλειες για να μην είσαι αφελής: φέτος οι αφέλειες ολοκληρώνουν το στυλ των μαλλιών σου! Το μήκος τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τα μάτια σου ενώ είναι ιδανικό αν έχεις μύτες στα μαλλιά σου!

Ακόμη και αν δεν έχεις μακριά μαλλιά οι μύτες και οι αφέλειες είναι σούπερ!
Ακόμη και αν δεν έχεις μακριά μαλλιά οι μύτες και οι αφέλειες είναι σούπερ!

Καρέ-καρέ: κάνε το βήμα! Το καρέ είναι και πάλι in. Κλασσικό και ταυτόχρονα μοντέρνο, το καρέ είναι ήδη η τελευταία λέξη της μόδας εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια και εξακολουθεί να μας κερδίζει και αυτό το φθινόπωρο! Στην μακριά ή κοντή εκδοχή του με αυστηρή η πιο χαλαρή γραμμή, το καρέ είναι και πάλι in fashion! Τόλμησε το αν θέλεις μια αλλαγή αλλά και αν θέλεις να είσαι πάντα χτενισμένη και να και να αποφύγεις το κεφάλι-θάμνος στην άγρια εκδοχή του.

Συν: είσαι σχεδόν πάντα χτενισμένη και περιποιημένη μιας και σου είναι ιδιαίτερα εύκολο να χτενίσεις την κοντοκουρεμένη χαίτη σου, πράγμα που σου παίρνει μάξιμουμ ένα τέταρτο.

Πλην: δε μπορείς να κάνεις τα μαλλιά σου ότι θέλεις! Το συγκεκριμένο κούρεμα δε σου επιτρέπει μεγάλες αλλαγές στο στυλ των μαλλιών σου όπως π.χ. κότσο ή αλογοουρά  γιατί απλά δεν είναι δυνατόν να πιαστεί έτσι! Συνειδητοποίησε ότι το μαλλί σου είναι κοντό για αυτά τα χτενίσματα και όλα θα είναι σούπερ!

Φιλαριστό καρέ: μια σούπερ εκδοχή του αγαπημένου μας καρέ! Σε αυτό το κούρεμα αντί να γυρίσεις τα μαλλιά προς τα μέσα, τα γυρίζεις προς τα έξω με μια βούρτσα καθώς τα χτενίζεις!

Χαμογελαστή η Πινκ, απολαμβάνει όσο τίποτα τα κοντά μαλλιά της!
Χαμογελαστή η Πινκ, απολαμβάνει όσο τίποτα  τα κοντά μαλλιά της!

Αγορίστικο: πες ναι αν θέλεις να αλλάξεις στυλ αλλά και να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου!

Συν: πέρα του ότι είναι ένα εύκολο κούρεμα που δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω από λίγο τζελ ή λακ για να φορμαριστεί, αναδεικνύει το πρόσωπο σου αφού δεν έχεις τίποτα να το κρύβει!

Πλην: τα σχόλια του τύπου: "που είσαι Γιαννάκη;" ενδεχομένως να σε στεναχωρήσουν. Τα κοντά κουρέματα κατά γενική ομολογία δεν αποπνέουν τη θηλυκότητα που αποπνέουν τα μακριά μαλλιά.

Διαχρονικό μακρύ: φυσικά και δε χρειάζεται να θυσιάσεις τη μακριά κόμη σου στο βωμό των νέων τρεντ! Τα μακριά μαλλιά κολακεύουν σχεδόν κάθε γυναίκα που τολμάει να αφήσει τη χαίτη της μακριά αρκεί να την περιποιείται κατάλληλα. Είτε έχεις οβάλ, στρογγυλό πρόσωπο, μακρύ πρόσωπο ή σε σχήμα καρδιάς άφησε τα μαλλιά σου μακριά!

Αν το κούρεμα σου δεν είναι όπως το περίμενες, είσαι στην τελευταία λέξη της μόδας με μια μπαντάνα!
Αν το κούρεμα σου δεν είναι όπως το περίμενες, είσαι στην τελευταία λέξη της μόδας με μια μπαντάνα!

Συν: έχεις μόνιμα την αίσθηση ότι είσαι πιο μοιραία και από τη Μόνικα Μπελούτσι! Τα μακριά μαλλιά σου προσθέτουν αέρα ντίβας και γίνονται συχνά αντικείμενο θαυμασμού από άντρες και γυναίκες ενώ εσύ θα χαίρεσαι που μπορείς να αλλάζεις συνέχεια στυλ κάνοντας τα μαλλιά σου πότε ίσια και πότε μπούκλες ανάλογα με τη διάθεση σου!

Πλην: είναι αδύνατον να βγεις έξω χωρίς ένα στρώσιμο με αποτέλεσμα να περνάς  πολλές ώρες μπροστά στον καθρέφτη σου προσπαθώντας μάταια να στρώσεις τις απείθαρχες τούφες σου.

Από την Ελένη Αναστασάκη

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ