Μαλλιά με όγκο που κρατάει! | ομορφια , μαλλια , μαλλια - styling | womenonly.gr
17:28
9/3/2009

Μαλλιά με όγκο που κρατάει!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Η πλειοψηφία των γυναικών διαθέτουν λεπτή, ίσια τρίχα. Συνήθως η ποιότητα είναι πολύ καλή, αλλά το αποτέλεσμα είναι φλατ και τα μαλλιά φαίνονται πολύ λίγα. Αν είσαι μία από αυτές, δεν χρειάζεται να τρέχεις στο κομμωτήριο κάθε λίγο και λιγάκι

Η πλειονότητα των γυναικών έχουν μαλλιά με λεπτή και σπαστή ή ίσια τρίχα. Ακόμα κι όταν η ποιότητα τους είναι πολύ καλή, η εμφάνισή τους είναι άτονη με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται πολύ λίγα. Αν ανήκεις σ' αυτή την κατηγορία, δεν χρειάζεται να τρέχεις στο κομμωτήριο κάθε λίγο και λιγάκι. Με τα κατάλληλα προϊόντα, μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις όγκο και να πετύχεις το μοιραίο λουκ!

Τι θα χρειαστείς:

  • προϊόν σε κρέμα ή αφρό για όγκο
  • πιστολάκι
  • δυναμωτικό σαμπουάν
  • μαλακτική κρέμα μαλλιών
  • χτένα με πυκνά δόντια
  • πλαστική βούρτσα με αραιά δόντια
  • λακ

Βήμα πρώτο: για μια φορά, αφιέρωσε 5 λεπτά από το χρόνο σου για να δεις τί στο καλό περιέχουν τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείς. Να θυμάσαι ότι οι ουσίες κερατίνη, κολλαγόνο και σιλικόνη κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά και με περισσότερη αντοχή.

Βήμα δεύτερο: λούσε καλά τα μαλλιά σου με ένα δυναμωτικό -και δοκιμασμένο- σαμπουάν και προτίμησε μία μεσαία μαλακτική, διότι οι πολύ δυνατές τείνουν να λαδώνουν και να βαραίνουν υπερβολικά τα μαλλιά.

Ο χαμαιλέων των μαλλιών, ΤζένιφερΆνιστον, αν και διαθέτει ίσια μαλλιά, καταφέρνει να τα αλλάζειανάλογα με τη διάθεσή της. Γιατίόχι κι εσύ;
Ο χαμαιλέων των μαλλιών, Τζένιφερ Άνιστον, αν και διαθέτει ίσια  μαλλιά, καταφέρνει να τα αλλάζει ανάλογα με τη διάθεσή της. Γιατί όχι κι εσύ;

Βήμα τρίτο: πάρε ένα από τα προαναφερθέντα προϊόντα (κρέμα ή αφρό) και τρίψε μία μικρή ποσότητα ανάμεσα στα χέρια σου. Κάνε απαλό μασάζ σε όλα τα μαλλιά, αλλά προσοχή: μείνε μακριά από τη ρίζα γιατί προκαλείται ξηροδερμία! Ακόμη καλύτερα είναι να κάνεις αυτή τη δουλειά σκυμμένη, φέρνοντας όλα τα μαλλιά ανάποδα.

Βήμα τέταρτο: ώρα για στέγνωμα. Μπορείς να αφήσεις τα μαλλιά να στεγνώσουν από μόνα τους αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο επιτυχημένο. Αν χρησιμοποιήσεις πιστολάκι, στέγνωσέ τα ανάποδα, "πλάθοντάς" τα παράλληλα κάθε τούφα που στεγνώνεις με το χέρι. Άρχισε κατευθύνοντας τον αέρα στις ρίζες των μαλλιών με φορά προς τα κάτω μέχρι να στεγνώσουν καλά, πριν προχωρήσεις στις άκρες. Μία εναλλακτική λύση, είναι να βάλεις φυσούνα, για να αποκτήσεις ταυτόχρονα και χαλαρή μπούκλα.

Βήμα πέμπτο: όταν τα μαλλιά στεγνώσουν -από μόνα τους ή με το πιστολάκι- είναι ώρα να τα ξάσεις. Όπως είσαι σκυμμένη τίναξε τα μαλλιά προς τα πίσω, καθώς σηκώνεις το κεφάλι με μια κίνηση. Στρώσε τα μαλλιά με τα δάχτυλα, χωρίς να τα χτενίσεις γιατί ο περισσότερος όγκος θα φύγει. Σήκωσε μία-μία τούφα και ξάσε την με τη χτένα κοντά στη ρίζα, στα σημεία που θέλεις να δώσεις όγκο. Ξεκίνα από τις τούφες στο πιο χαμηλό σημείο κεφαλιούκαι σταδιακά ανέβαινε προς την κορυφή. Ποτέ μην ξάνεις τα μαλλιά σου βρεγμένα γιατί σπάνε και γεμίζουν ψαλίδα.

Βήμα έκτο: στρώσε το πάνω μέρος των μαλλιών, χτενίζοντας απαλά με μια αραιή βούρτσα για να μην φαίνεσαι σαν ξεμαλλιασμένη. Ολοκλήρωσε με λίγο αφρό ακόμα στις άκρες και μην ξεχάσεις να βάλεις λίγη λακ για να κάνεις το αποτέλεσμα να κρατήσει.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ