Κόψε μόνη σου τέλεια τα μαλλιά σου στο σπίτι! | ομορφια , μαλλια , μαλλια - styling | womenonly.gr
5:05
2/12/2013

Κόψε μόνη σου τέλεια τα μαλλιά σου στο σπίτι!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Θέλεις να απαλλαγείς από τις σπασμένες και ταλαιπωρημένες άκρες και νιώθεις την ανάγκη για ένα φρεσκάρισμα, αλλά φοβάσαι πως πάλι δεν θα τα βρεις με την κομμώτρια και θα σου κόψει περισσότερο απ' αυτό που θέλεις. Άσε που το πορτοφόλι σου είναι άδειο και πρέπει να χάσεις πόσες ώρες στα πήγαινε-έλα και στην αναμονή για το ραντεβού σου. 

Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν είναι μόνο το οικονομικό. Είναι και το θέμα του να κάνεις αυτό ακριβώς που θέλεις στα μαλλιά σου, τη στιγμή που το θέλεις. Αν λοιπόν έφυγες απογοητευμένη από το κομμωτήριο γιατί πήγες για να σου κόψει ο κομμωτής δυο δάχτυλα και βγήκες σαν την Ριάνα όταν ξύρισε το  κεφάλι, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις το κλασικό φιλαριστό κούρεμα στο σπίτι.

Μην φοβηθείς να δώσεις στα μαλλιά σου την ανανέωση που έχουν ανάγκη σε λίγα μόνο λεπτά, εύκολα και απλά και κυρίως χωρίς να χαλάσεις ούτε ευρώ. Απλά διάβασε τις οδηγίες και δες το βίντεο με τον κομμωτή του Howcast που μας δείχνει πώς θα πετύχουμε επαγγελματικό αποτέλεσμα μόνες μας στο σπίτι. 

Έτσι θα ανανεώσεις μόνη σου το κούρεμα σου και θα απαλλαγείς από τις ταλαιπωρημένες άκρες, αποκτώντας ένα ελαφρύ φιλάρισμα γεμάτο κίνηση και ζωντάνια, χωρίς να χάσεις μήκος. Φυσικά, καλό είναι να το τολμήσεις όταν τα μαλλιά σου είναι μακρύτερα από το ύψος της μασχάλης.

Loading the player ...

Μέχρι να πάρεις τον αέρα της τεχνικής, καλύτερα να κόψεις ελαφρά λιγότερο απ' ότι έχεις στόχο (π.χ. αν θέλεις να κόψεις τρία δάχτυλα, καλύτερα να κόψεις δύο). Άλλωστε, όπως θα δεις είναι εύκολο να επαναλάβεις τη διαδικασία ανά πάσα στιγμή.  

Τι θα χρειαστείς:

  • Ένα μαλακτικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα
  • Μια χτένα ή μια επίπεδη βούρτσα
  • Ένα κοφτερό ψαλίδι
  • Ένα λαστιχάκι μαλλιών

Οδηγίες βήμα-βήμα

  1. Λούζεσαι, απλώνεις τη μαλακτική και στεγνώνεις καλά τα μαλλιά σου.
  2. Κάθεσαι σε μια καρέκλα, σκύβεις και φέρνεις όλα τα μαλλιά μπροστά.
  3. Χτενίζεις και ξεμπερδεύεις πολύ καλά.
  4. Πιάνεις όλα τα μαλλιά με το λαστιχάκι περίπου στη μέση του μήκους τους και το γλιστράς μέχρι την άκρη, λίγο πιο πάνω από εκεί που θέλεις να κόψεις. Προσοχή: η κοτσίδα που θα σχηματίσεις πρέπει να πέφτει ακριβώς στο κέντρο του κεφαλιού κι όχι να ξεφεύγει δεξιά ή αριστερά.
  5. Κόβεις την ελεύθερη άκρη, ακριβώς κάτω από το λαστιχάκι. Προσοχή: το ψαλίδι πρέπει να είναι παράλληλο με το πάτωμα!
  6. Ελευθερώνεις τα μαλλιά, χτενίζεσαι κι είσαι έτοιμη.

Την τεχνική περιγράφει ο επαγγελματίας κομμωτής του Howcast με το μοντέλο σε καθιστή στάση. Για να δεις ακριβώς τι κάνει, πάτησε play και καλή επιτυχία!

Το Womenonly δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη στην εφαρμογή της τεχνικής. Θυμίσου: εσύ κρατάς το ψαλίδι! Αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία για την επιδεξιότητα σου, καλύτερα να απευθυνθείς στους επαγγελματίες κομμωτές.  

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ