Δώσε όγκο στα λεπτά μαλλιά. | ομορφια , μαλλια , μαλλια - styling | womenonly.gr
0:00
21/4/2008

Δώσε όγκο στα λεπτά μαλλιά.

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Άτονα μαλλιά, χωρίς ζωντάνια, που δεν κρατούν το χτένισμα; Ανακαλύψτε τις «έξυπνες» συμβουλές και τα κατάλληλα προόντα που θα σας

Από την Αννα Παναγιωτοπούλου

 

Άτονα μαλλιά, χωρίς ζωντάνια, που δεν κρατούν το χτένισμα; Ανακαλύψτε τις «έξυπνες» συμβουλές και τα κατάλληλα προόντα που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την πλούσια κόμη που επιθυμείτε. Τα λεπτά μαλλιά έχουν 25% μικρότερη διάμετρο από τα κανονικά, είναι εύθραυστα και λόγω της κατάστασής τους γίνονται πιο ευάλωτα στις εξωτερικές επιθέσεις και τις τεχνικές εργασίες. Είναι άτονα, τους λείπει το νεύρο, δεν πειθαρχούν εύκολα και δεν έχουν όγκο. Ο συγκεκριμένος τύπος μαλλιών οφείλεται κυρίως στην επίδραση κληρονομικών παραγόντων, αλλά μπορούμε να επέμβουμε δραστικά ή να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση με την κατάλληλη περιποίηση και τους σωστούς χειρισμούς, που θα βοηθήσουν τα μαλλιά μας να αποκτήσουν τη δύναμη και το νεύρο που τους λείπει.

Οι 4 κινήσεις ματ:

1. Μετά το λούσιμο, σκύψτε το κεφάλι προς τα κάτω και τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια βαμβακερή πετσέτα.

2. Ρυθμίστε το πιστολάκι στη μεσαία θερμοκρασία (για να μην αφυδατωθεί η τρίχα) και στη δυνατότερη ένταση. Στεγνώστε τα μαλλιά με σκυμμένο κεφάλι, για να ανασηκωθούν οι ρίζες.

3. Απλώστε μικρή ποσότητα αφρού φορμαρίσματος για όγκο κοντά στις ρίζες των μαλλιών και στη συνέχεια χτενιστείτε με μια χτένα με αραιά δόντια. Συνεχίστε με το πιστολάκι.

4. Για να χαρίσετε διάρκεια στο χτένισμα, χωρίστε τα μαλλιά σε μεγάλες τούφες και τυλίξτε τα σε μεγάλα ρόλεϊ. Ζεστάνετέ τα για λίγα λεπτά με το πιστολάκι και ψεκάστε λίγο σπρέι φινιρίσματος. Αφαιρέστε τα ρόλεϊ και χτενίστε τα μαλλιά με τα δάχτυλά σας.

Ξέρατε ότι...
...το κύριο χαρακτηριστικό των λεπτών μαλλιών είναι πως δεν έχουν όγκο; Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν λιγότερες στιβάδες κερατίνης. Έτσι, δεν μπορούμε να τους δώσουμε εύκολα φόρμα και όταν τα καταφέρνουμε, το χτένισμα είναι περιορισμένης διάρκειας.

Χρυσές συμβουλές
Η εξέλιξη της τεχνολογίας μάς δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουμε όγκο και νεύρο στη λεπτή τρίχα. Μια ολοκληρωμένη περιποίηση αποτελείται από ένα σαμπουάν που δίνει όγκο και καθαρίζει απαλά, στη συνέχεια μια μαλακτική κρέμα, την οποία θα χρησιμοποιήσετε μόνο στις άκρες των μαλλιών, και τέλος κάποιο προϊόν αναδόμησης, που θα ενδυναμώσει τα μαλλιά και θα χαρίσει «σώμα» στην τρίχα. Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι, φροντίστε το τελευταίο λεπτό να γυρίσετε τη ρύθμιση στον κρύο αέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα σταθεροποιήσετε το χτένισμα. Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα styling, όπως αφρό φορμαρίσματος ή σπρέι φινιρίσματος, φροντίστε να τα απλώνετε κοντά στις ρίζες των μαλλιών, καθώς αυτό είναι το σημείο που χρειάζεται περισσότερο όγκο. Αν θέλετε να πετύχετε ένα άμεσο εφέ όγκου, ακουμπήστε τα δάχτυλα στο κεφάλι σας και κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ανασηκωθούν οι ρίζες.

Η διατροφή των μαλλιών
Τα καλλυντικά συμπληρώματα διατροφής δρουν κατευθείαν στο στόχο και χαρίζουν πυκνά, δυνατά και λαμπερά μαλλιά.

1. Innov Hair Volume: Η δράση του επικεντρώνεται στο βολβό της τρίχας, ευνοώντας τη δημιουργία πυκνών μαλλιών και περιορίζοντας την καθημερινή τριχόπτωση (στα φαρμακεία).

2. Oenobiol Anti-Chute Capillaire: Προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που δρουν απευθείας στη ρίζα της τρίχας και συμβάλλουν στην καλή διατήρησή της.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ