5 λάθη μαλλιών που σε μεγαλώνουν | ομορφια , μαλλια , μαλλια - styling | womenonly.gr
19:03
7/8/2018

5 λάθη μαλλιών που σε μεγαλώνουν

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μπορεί να είσαι ενθουσιασμένη με το κούρεμά σου, όμως είσαι σίγουρη ότι είναι το κατάλληλο για την ηλικία σου;

Συγκεντρώσαμε τη γνώση ειδικών hair stylists από όλο τον κόσμο και καταθέτουμε τις απόψεις τους σχετικά με τα χτενίσματα που σου φορτώνουν χρόνια. Διάβασε, ζύγισε και τρέξε στον κομμωτή σου.

1. Άκυρο το Ραπουνζέλ look

Αν δεν είσαι μέχρι 10-13 ετών -που δεν είσαι, δηλαδή- μην αφήνεις τα μαλλάκια σου κάτω από τους ώμους. Μέχρι το πηγούνι είσαι ΟΚ, άντε μέχρι τους ώμους. Όχι πιο κάτω όμως... Ειδικά αυτό το Μέχρι τη μέση look είναι καταστροφή. Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε το μακρύ, φρόντισε, λένε οι ειδικοί, να τα έχεις όλα σε ένα ίδιο μήκος.

2. Μην "παγώνεις" τον χρόνο

Όσο και να θέλεις να κάνεις statement, δεν μπορεί να έχεις στα 40 το ίδιο κούρεμα που είχες στα 20. Ή μάλλον μπορείς, αλλά αν το επιλέξεις, να ξέρεις ότι σου προσθέτει χρόνια, αντί να σου αφαιρεί. Αποδέξου τον χρόνο που περνά και προσάρμοσε σε αυτόν και το hairstyle σου.

3. Το σκούρο "προσθέτει"

Πρόσεξε τα παιχνίδια με το χρώμα. Μπορεί να λες ότι το ξανθό μεγαλώνει, όμως αυτό ισχύει για τις μικρότερες ηλικίες. Όσο μεγαλώνουμε, το ξανθό "βολεύει" περισσότερο καθώς καλύπτει πιο έξυπνα τα τυχόν λευκά και γλυκαίνει το πρόσωπο με τις ρυτίδες του. Μην κολλάς στο σκούρο του χθες λοιπόν. Φρόντισε να "ανοίξεις" λίγο το χρωματάκι σου. Ξεκίνα με ανταύγειες και φτάσε μέχρι και σε βαφή... Θα δεις διαφορά.

 

Αυτό το διάβασες: Τέλος στη φθορά: Να με τι πρέπει να αντικαταστήσεις την πετσέτα για τα βρεγμένα σου μαλλιά

 

4. Ουκ εν τω πολλώ το ευ

Και με το "πολλώ" αναφερόμαστε στον όγκο, ο οποίος, σύμφωνα με τους ειδικούς προσθέτει και στα χρόνια, πράγμα που, φυσικά, δεν είναι το ζητούμενο. Αντιθέτως... Καλός λοιπόν ο όγκος αλλά μην κάνεις του κεφαλιού σου. Ποιο σημείο θα τονίσεις, καλό είναι να το συζητήσεις με τον κομμωτή σου και να το αποφασίσετε μαζί.

5. Χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα περιποίησης

Είτε πρόκειται για σαμπουάν και μαλλακτική, είτε για κάποια μάσκα μαλλιών και τζελ, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι αλλάζεις level. Η τρίχα νιώθει τα χρόνια που περνούν όπως και όλα τα μέρη του σώματος, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει και η φροντίδα της. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείς, τόσο πιο εντυπωσιακά τα αποτελέσματα που θα δεις στον καθρέφτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ