Το καλύτερο προσιτό μυστικό για υγιή λαμπερά μαλλιά είναι πιο απλό απ' όσο περίμενες | ομορφια , μαλλια , μαλλια - φροντιδα | womenonly.gr
9:00
25/6

Το καλύτερο προσιτό μυστικό για υγιή λαμπερά μαλλιά είναι πιο απλό απ' όσο περίμενες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι επαγγελματίες κομμωτές εξηγούν πώς να πλένεις τα μαλλιά σου για αυξημένη λάμψη

Οι καλοκαιρινές beauty ανησυχίες είναι αληθινές. Εκτός από το ιδρωμένο, λιπαρό δέρμα, τα φριζαρισμένα μαλλιά είναι αναπόφευκτα. Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σου ή αν τα στεγνώνεις στον αέρα ή όχι, οι υψηλές και υγρές θερμοκρασίες έχουν τον τρόπο να κάνουν πιο εμφανές το φριζάρισμα των μαλλιών.

Εάν είσαι αφοσιωμένη λάτρης της περιποίησης μαλλιών με μια εκτενή λίστα με όλες τις κρέμες, τα λάδια και τα σπρέι styling μαλλιών και εξακολουθείς να μην βλέπεις διαφορά στα μαλλιά σου, δοκίμασε να τα ξεπλύνεις με κρύο νερό την επόμενη φορά που θα λουστείς. Αποδεικνύεται ότι η χρήση κρύου νερού στα μαλλιά είναι μια υποτιμημένη τεχνική που μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις λαμπερά μαλλιά, σύμφωνα με επαγγελματίες κομμωτές. Παρακάτω, θα μάθεις περισσότερα για αυτό το σπιτικό, προσιτό μυστικό.

4 αναπάντεχοι τρόποι να κάνεις τα μαλλιά σου να μεγαλώσουν γρηγορότερα

 

Είναι το κρύο νερό καλό για τα μαλλιά;
Εν ολίγοις, ναι, το κρύο νερό μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πιο λαμπερά μαλλιά, αλλά για να καταλάβεις πώς λειτουργεί, θα πρέπει να μάθεις μερικά βασικά στοιχεία για τη δομή των μαλλιών.
Η τρίχα αποτελείται από τρία μέρη: Το κέντρο καλύπτεται από τον φλοιό, ο οποίος είναι το μεσαίο στρώμα που αποτελείται από πρωτεΐνες κερατίνης. Στη συνέχεια, η επιδερμίδα τυλίγεται γύρω από τον φλοιό και είναι το πιο εξωτερικό προστατευτικό στρώμα της τρίχας.

Η επιδερμίδα αποτελείται από επίπεδα, επικαλυπτόμενα κύτταρα που μοιάζουν με λέπια και μπορούν να ανοιγοκλείνουν. Το αν η επιδερμίδα είναι ανοιχτή ή κλειστή έχει άμεσο αντίκτυπο στην εμφάνιση και την αίσθηση των μαλλιών σου. Πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν το άνοιγμα ή το κλείσιμο της επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένων γενετικών και εξωτερικών παραγόντων, όπως η θερμοκρασία του νερού.

Ενώ το ζεστό νερό ανοίγει την επιδερμίδα, το κρύο νερό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Το ξέπλυμα των μαλλιών σου με κρύο νερό θα σε βοηθήσει να λειάνεις και να κλείσεις την επιδερμίδα. Το κρύο νερό λειτουργεί για να ισοπεδώσει αυτά τα κύτταρα που μοιάζουν με λέπια, κάτι που κάνει το φως να αντανακλάται ευκολότερα και, με τη σειρά του, κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λαμπερά. Όταν η επιδερμίδα είναι κλειστή, προωθεί την όψη πιο απαλών και λαμπερών μαλλιών, επειδή τα κύτταρα είναι πεπλατυσμένα και λεία. Επιπλέον, το κρύο νερό βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας σε αντίθεση με το ζεστό νερό που μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά τα φυσικά έλαια που τους δίνουν μια γυαλιστερή εμφάνιση και αίσθηση.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το κρύο νερό βοηθά στην λάμψη των μαλλιών είναι ότι το νερό που είναι πολύ ζεστό μπορεί να ρίξει την ισορροπία του pH στα μαλλιά και να προκαλέσει το άνοιγμα της επιδερμίδας. Τα πλεονεκτήματα του κρύου νερού είναι ότι ξεμπερδεύει τα μαλλιά ευκολότερα (επειδή τα κύτταρα που μοιάζουν με λέπια είναι πεπλατυσμένα), τα αφήνει λαμπερά και παράγει λιγότερο φριζάρισμα.

Τελικά, πρέπει να αποφεύγεις να λούζεσαι πριν βάψεις τα μαλλιά σου;

Πώς να κάνεις τα μαλλιά λαμπερά με κρύο νερό
Δεν χρειάζεται να κάνεις κρύο ντους για να αποκτήσεις λαμπερά μαλλιά - αντίθετα, είναι καλύτερο να κάνεις ένα γρήγορο ξέβγαλμα στο τέλος του ντους σου.

Το ζεστό νερό βοηθά στην απομάκρυνση οποιασδήποτε συσσώρευσης που είναι πολύ σημαντική για την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης, επιτρέπει τον πλήρη καθαρισμό χωρίς να είναι πολύ τραχύ ή να αφαιρεί από τα μαλλιά όλα τα φυσικά έλαιά τους.

Έτσι, το πρώτο άνοιγμα της επιδερμίδας επιτρέπει στα προϊόντα να καθαρίσουν σε βάθος και να διεισδύσουν στις ίνες των μαλλιών. Στη συνέχεια, όμως, το να περνάς τα μαλλιά σας μέσα από κρύο νερό βοηθά στο κλείσιμο της επιδερμίδας και στη σφράγιση της υγρασίας και όλων των ευεργετικών συστατικών της περιποίησης των μαλλιών σου.

Χρησιμοποίησε ζεστό νερό για να αφαιρέσεις κάθε είδους υπολείμματα, κάνε ένα ή δύο χέρια σαμπουάν και εφάρμοσε κοντίσιονερ. Κάνε μασάζ το προϊόν πολύ καλά, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου για να ξεμπερδέψεις ξέπλυνε με κρύο νερό για να κλειδώσεις την υγρασία. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ