Τιπ περιποίησης για ονειρεμένα μαλλιά | ομορφια , μαλλια , μαλλια - φροντιδα | womenonly.gr
0:00
12/12/2011

Τιπ περιποίησης για ονειρεμένα μαλλιά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Μάθε τα τιπ περιποίησης που θα σου χαρίσουν ονειρεμένα μαλλάκια!
Μάθε τα τιπ περιποίησης που θα σου χαρίσουν ονειρεμένα μαλλάκια!

Θέλεις μαλλάκι που το ζηλεύουν όλες; Τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις ορισμένα τιπς για μαλλί ζηλευτό!

Τα πλούσια και υγιή μαλλιά ανέκαθεν μαρτυρούσαν την καλή φυσική κατάσταση του σώματος. Η σωστή διατροφή και οι  βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία ωφελούν την ποιότητα και την εμφάνιση τους. Η περιποίηση αλλά και η σωστή επιλογή των κατάλληλων προϊόντων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για όμορφα μαλλιά και έτσι δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω απλά τιπ για ονειρεμένα μαλλιά:

 

*Τα μαλλιά πρέπει να λούζονται ανάλογα με τον τύπο τους. Τα λιπαρά μέχρι και τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ τα ξηρά μπορούν ακόμη και με μία φορά να δείχνουν καθαρά.

*Το βούρτσισμα πρωί και βράδυ βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών τριχών. Προτίμησε να χτενίζεσαι με πιρούνα που έχει αραιά δόντια και όχι βούρτσα που σπάει την τρίχα.

*Ακόμη και στα πιο ξηρά μαλλιά δεν πρέπει να βάζεις μαλακτική ή κοντίσιονερ στη ρίζα αλλά να επιμένεις στις άκρες.

*Μία φορά την εβδομάδα κάνε μια θρεπτική μάσκα που βοηθάει τα μαλλιά να ανακτήσουν τη λάμψη και την υγρασία που τους αφαιρεί η έκθεση στον ήλιο και η συχνή επαφή με τη θάλασσα ή την πισίνα.

*Μην παραλείπεις το κομμωτήριο μία φορά τον μήνα  για να σου κόψει τις άκρες και την ψαλίδα.

*Μην κοιμάσαι ποτέ με δεμένα μαλλιά γιατί μπορεί πολύ εύκολα να ταλαιπωρηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 Καλά θα κάνεις να αναεώνεις το σαμπουάν γιατί τα μαλλιά συνηθίζουν τα προϊόντα, αδυνατίζουν, λαδώνουν γρήγορα και εμφανίζουν πιτυρίδα. Για τα λιπαρά μαλλιά χρησιμοποίησε σαμπουάν που περιέχει λεκιθίνη η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Εάν έχεις ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά μην τα πλένεις πολύ συχνά γιατί η τρίχα γίνεται πιο εύθραυστη, ενώ τα χημικά προϊόντα της περμανάντ ή των βαφών μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και δερματοπάθειες. Η αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, το οινόπνευμα και τα αλκαλικά σαμπουάν είναι, τέλος, ιδιαίτερα επιβλαβείς παράγοντες για την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ