Τέλος στη φθορά: Να με τι πρέπει να αντικαταστήσεις την πετσέτα για τα βρεγμένα σου μαλλιά | ομορφια , μαλλια , μαλλια - φροντιδα | womenonly.gr
19:00
6/8/2018

Τέλος στη φθορά: Να με τι πρέπει να αντικαταστήσεις την πετσέτα για τα βρεγμένα σου μαλλιά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το λούσιμο είναι πλέον για όλες μας μια διαδικασία που κάνουμε σχεδόν μηχανικά.

Κι ενώ έχουμε ολοκληρώσει το πλύσιμο και το ξέβγαλμα των μαλλιών μας, το χέρι μας πάει σχεδόν ασυναίσθητα στην πετσέτα, με την οποία συνηθίζουμε να τυλίγουμε τα μαλλιά μας αφήνοντας τα για μερική ώρα μέσα σε αυτή ώστε να απορροφηθεί το πολύ νερό.

Τι θα έλεγες αν μάθαινες ότι αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά μας;

Όσο απορροφητική και μαλακή κι αν είναι η πετσέτα μας, στην πραγματικότητα έχει αποδειχθεί πως φθείρει τρομερά την τρίχα των μαλλιών μας μα αποτέλεσμα ένα απλό λούσιμο για εμάς να εξελίσσεται σε… εφιάλτη για το τριχωτό της κεφαλής.

Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;

Τα κακά νέα, είναι ότι θα πρέπει να απαρνηθούμε την πετσέτα που τόσο αγαπάμε. Τα καλά, ότι υπάρχει ένα εξίσου βολικό αντικείμενο με το οποίο μπορούμε να «στεγνώνουμε» τα μαλλιά μας, το οποίο βρίσκεται σε κάθε ντουλάπα.

 

Διάβασε επίσης: Τέλος τα εύθραυστα νύχια: Η DIY συνταγή που θα «μεταμορφώσει» τα άκρα σου

 

Κι αυτό δεν είναι άλλο από ένα παλιό βαμβακερό φανελάκι. Σε αντίθεση με τις πετσέτες, τα t-shirts δεν έχουν διόλου σκληρή επιφάνεια, με αποτέλεσμα να μην προκαλούν τόση φθορά στην ευαίσθητη τρίχα, η οποία όταν είναι βρεγμένη είναι ακόμα πιο εύθραυστη.

Αν λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία γυναικών που λούζονται συχνά, καλό θα ήταν να αφήσεις στην άκρη την πετσέτα…

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ