Τελικά, πόσες φορές πρέπει να λούζεσαι; | ομορφια , μαλλια , μαλλια - φροντιδα | womenonly.gr
11:08
4/4/2016

Τελικά, πόσες φορές πρέπει να λούζεσαι;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μπορεί να έχεις ακούσει πως το να λούζεσαι καθημερινά δεν είναι  και το  καλύτερο για τα μαλλιά σου αλλά καλό είναι να το κάνεις 3 φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με έρευνα 1 στις 3 γυναίκες δεν κάνουν γυμναστική για να μην χαλάσουν το χτένισμά τους. Η αλήθεια είναι όμως πως αν ξέρεις κάθε πότε πρέπει να λούζεσαι,δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτε οπότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω.


 

Αν έχεις λεπτή τρίχα:

Eπειδή αν έχεις λεπτή τρίχα δεν έχεις και πολύ όγκο, μπορεί να νιώθεις πως τα μαλλιά σου είναι πιο λιπαρά από της κολλητή σου που έχει πιο χοντρή τρίχα. Εδώ το θέμα είναι πως πρέπει να προσέξεις τις υπερβολές δηλαδή ούτε να το παρακάνεις με τα λουσίματα αλλά ούτε να ξεχνάς να λούζεσαι κιόλας. Αν λούζεσαι αραιά και πού δεν αποκλείεται να δεις πως τα μαλλιά σου χάνουν την κίνηση και τον αέρα τους. Το να λούζεσαι 3 φορές την εβδομάδα σε γενικές γραμμές είναι ένας καλός γενικός κανόνας.

Σημαντικό: Αν γυμνάζεσαι καθημερινά τότε σίγουρα τα δεδομένα απαιτούν να λούζεσαι πιο συχνά και συγκεκριμένα κάθε φορά μετά το γυμναστήριο άσχετα με το ποιος είναι ο τύπος των μαλλιών σου.

Αν έχεις λιπαρά μαλλιά και η τρίχα σου είναι λεπτή λοιπόν, μετά από 24 ώρες θα χρειαστεί να ξαναλουστείς.

Αν έχεις ίσια μαλλιά και έχεις λιπαρή τρίχα τότε σίγουρα αυτό είναι κάτι που φαίνεται πιο γρηγόρα.

Αν έχεις σπαστά μαλλιά, καλό είναι να λούζεσαι 3 φορές την εβδομάδα.

Αν έχεις σγουρά μαλλιά μπορείς να λούζεσαι 2 φορές την εβδομάδα και στο ενδιάμεσο αν βλέπεις πως χρειάζεται να κάνεις παραπάνω λουσίματα μπορείς να το κάνεις χρησιμοποιώντας μόνο το μαλακτικό σου στα ενδιάμεσα διαστήματα.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ