Πώς να ελέγξεις την υγεία των μαλλιών σου σε 10 δευτερόλεπτα | ομορφια , μαλλια , μαλλια - φροντιδα | womenonly.gr
10:00
2/11/2019

Πώς να ελέγξεις την υγεία των μαλλιών σου σε 10 δευτερόλεπτα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ένα εύκολο, γρήγορο και έμπιστο κόλπο!

Ποια δεν θέλει να έχει υγιή και λαμπερά μαλλιά;

Δες και αυτό: Λαδωμένα μαλλιά λίγο μετά το λούσιμο; Να τι φταίει

 

Το καθημερινό στέγνωμα με πιστολάκι, το ίσιωμα ή το υπερβολικό styling, η παραμέληση φροντίδας των μαλλιών σου με μάσκες, θεραπείες, θερμοπροστατευτικά προϊόντα και το άγαρμπο στέγνωμα με την πετσέτα έχουν ως αποτέλεσμα να δείχνουν και να είναι ταλαιπωρημένα.

Με το παρακάτω πανεύκολο τεστ όμως, θα καταλάβεις αμέσως πόσο υγιή ή όχι είναι.

Αυτό το είδες; Τι πραγματικά κάνει τα μαλλιά σου να "σπάνε"

 

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μισογεμάτο ποτήρι με νερό και μία τρίχα από τα μαλλιά σου. Ρίχνεις την τρίχα μέσα στο ποτήρι και περιμένεις για μερικά (περίπου 10-15 δευτερόλεπτα). Από το πόσο θα βυθιστεί ή όχι, η τρίχα σου στο νερό θα φανεί πόσο πορώδη είναι τα μαλλιά σου και ποια η γενικότερη κατάστασή τους.

Έτσι, τα πράγματα είναι ευχάριστα, αν δεις την τρίχα να μένει στην επιφάνεια, αν όμως βυθίζεται ως τη μέση, τα μαλλιά σου είναι πιο πορώδη- αλλά όχι κατεστραμμένα και χρήζουν σωστής  φροντίδας και περιποίησης. Αν τέλος, η τρίχα βυθίζεται και φτάνει στον πάτο του ποτηριού, τα μαλλιά σου είναι αρκετά κατεστραμμένα και η εντατική ενυδάτωση αλλά και η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων κατά του φριζαρίσματος και της φθοράς επιβάλλεται.

Διάβασε επίσης: Πέφτουν τα μαλλιά σου; Έτσι μπορείς να τα σώσεις

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ