Πες αντίο στην ψαλίδα | ομορφια , μαλλια , μαλλια - φροντιδα | womenonly.gr
0:00
24/5/2015

Πες αντίο στην ψαλίδα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Στον αγώνα για υπέροχα, υγιή μαλλιά έχεις ένα και μόνο σημαντικό εχθρό, την ψαλίδα. Στο παρελθόν οι γυναίκες για να την ξεφορτωθούν έκαιγαν τις άκρες τους έτσι ώστε να θεραπεύσουν τα μαλλιά τους αν και το μόνο που πετύχαιναν με αυτόν τον τρόπο ήταν να καταστρέφουν την τρίχα τους. Εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και να ξεχάσεις μια για πάντα τις σπασμένες άκρες. Για να το πετύχεις δεν έχεις παρά να μάθεις τα πάντα για την ψαλίδα και πώς θα την εξαφανίσεις!

Aπό την Ελένη Αναστασάκη

<h4>Πώς θα την εξαφανίσεις:</h4>  <h4>Α. Πες ναι στη σιλικόνη:</h4>  <p>Ένα σέρουμ με διπλή δράση (που περιέχει σιλικόνη) ή απλά οι σταγόνες σιλικόνης θα βοηθήσουν έστω και προσωρινά τα μαλλιά σο

Πώς θα την εξαφανίσεις:

Α. Πες ναι στη σιλικόνη:

Ένα σέρουμ με διπλή δράση (που περιέχει σιλικόνη) ή απλά οι σταγόνες σιλικόνης θα βοηθήσουν έστω και προσωρινά τα μαλλιά σου, περιορίζοντας την ψαλίδας στις άκρες. Μετά το λούσιμο άπλωσε σταγόνες σιλικόνης ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις άκρες σου.

Β. Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο για τη σαλάτα:

Το ελαιόλαδο εκτός από νοστιμιά στο φαγητό σου, μπορεί να θεραπεύσει όπως και οι σταγόνες σιλικόνης έστω και προσωρινά τις κατεστραμμένες σου άκρες. Δε χρειάζεται να απλώσεις μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου στα μαλλιά σου και στο τέλος να δείχνεις σχεδόν άλουστη, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις μια μικρή ποσότητα στις άκρες σου και στη συνέχεια να στεγνώσεις τις άκρες σου.

Γ. Το κούρεμα και τα μάτια σου:

Παρά το ότι όλα τα προηγούμενα βήματα είναι πολύ αποτελεσματικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι το κούρεμα είναι αυτό που θα σου χαρίσει πιο άμεση απαλλαγή από την ανεπιθύμητη ψαλίδα. Ξεφορτώσου τις καταστραμμένες άκρες και βρες τη χαμένη σου λάμψη με το να είσαι πιστή στο ραντεβού σου με τον κομμωτή σου κάθε 6-8 εβδομάδες έτσι ώστε να μην ξαναδείς την ψαλίδα ούτε ζωγραφιστή!

Δ. Ξέχνα το πιστολάκι:

Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και θα δεις ότι θα αλλάξει κατά πολύ η ποιότητα και η όψη των μαλλιών σου. Το πιστολάκι, το ψαλίδι ή το ισιωτικό μαλλιών ακριβώς επειδή "ψήνουν" την τρίχα σου, δημιουργούν έντονα κατεστραμμένες άκρες.

Ε. Στην υγειά σου:

Όπως έχουμε ξαναπεί η υγεία σου επηρεάζει και τα μαλλιά σου. Αν ξεχνάς να ενυδατώνεσαι και να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, το πιο πιθανό είναι να έχεις ξηροδερμία ενώ οι κατεστραμμένες άκρες θα κάνουν πιο γρήγορα την εμφάνιση τους!

Αν δεν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή (αν δηλαδή δεν καταναλώνεις πολλά φρούτα, λαχανικά κ.λ.π.), τα μαλλιά σου θα δείχνουν θαμπά με αποτέλεσμα να έχουν την τάση να γεμίζουν ψαλίδα!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ