Πες αντίο στην ψαλίδα | ομορφια , μαλλια , μαλλια - φροντιδα | womenonly.gr
0:00
24/5/2015

Πες αντίο στην ψαλίδα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Στον αγώνα για υπέροχα, υγιή μαλλιά έχεις ένα και μόνο σημαντικό εχθρό, την ψαλίδα. Στο παρελθόν οι γυναίκες για να την ξεφορτωθούν έκαιγαν τις άκρες τους έτσι ώστε να θεραπεύσουν τα μαλλιά τους αν και το μόνο που πετύχαιναν με αυτόν τον τρόπο ήταν να καταστρέφουν την τρίχα τους. Εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και να ξεχάσεις μια για πάντα τις σπασμένες άκρες. Για να το πετύχεις δεν έχεις παρά να μάθεις τα πάντα για την ψαλίδα και πώς θα την εξαφανίσεις!

Aπό την Ελένη Αναστασάκη

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<h4>Πώς δημιουργείται η ψαλίδα: </h4>  <p>Ο τρόπος που περιποιείσαι τα μαλλιά σου σε συνδυασμό με τον τύπο τους, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ψαλίδας.  Όταν η τρίχα σου ταλαιπωρεί

Πώς δημιουργείται η ψαλίδα:

Ο τρόπος που περιποιείσαι τα μαλλιά σου σε συνδυασμό με τον τύπο τους, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ψαλίδας. Όταν η τρίχα σου ταλαιπωρείται σε τέτοιο σημείο που "σπάει", τότε εμφανίζεται η ψαλίδα. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει πως η επιφάνεια που την προστατεύει από τις φθορές "σπάει".

Φυσικά, οι τεχνικές εργασίες όπως βαφή, ανταύγειες, περμανάντ κάνουν πιο αδύναμη την τρίχα σου, η οποία γίνεται έτσι πιο ευάλωτη στον μόνιμο εχθρό σου: την ψαλίδα.

Τα βασικά:

Το κοντίσιονερ και η μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητα προϊόντα, στην περίπτωση που βάφεις τα μαλλιά σου και καλό είναι να τα χρησιμοποιείς σε κάθε σου λούσιμο. Βέβαια, μπορεί ορισμένα προϊόντα από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο να "γιατρεύουν" προσωρινά την ψαλίδα, μόλις όμως λουστείς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξανακάνει την εμφάνιση της.

Ακόμη το πιστολάκι μαλλιών και γενικά οι συσκευές φορμαρίσματος ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία της ψαλίδας, λόγω του θερμού αέρα. Αντί να πιάσεις το πιστολάκι των μαλλιών μόλις βγεις από το μπάνιο, σκούπισέ τα καλά με την πετσέτα σου και άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά.

Πώς θα την αναγνωρίσεις:

Θα δεις τις άκρες των μαλλιών σου να «σπάνε» . Αν δεις πως η ψαλίδα ξεκινάει από πιο «ψηλά» πρέπει σίγουρα να κάνεις κάτι για να την αντιμετωπίσεις.

Προστάτεψε την τρίχα σου:

Πριν το μπάνιο στην θάλασσα ή την βουτιά στην πισίνα άπλωσε ένα μαλακτικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα ή απλά λούσε τα μαλλιά σου πριν το κολύμπι έτσι ώστε να απορροφήσει λιγότερα χημικά. Επίσης μετά το κολύμπι στην πισίνα φρόντισε να λούσεις καλά τα μαλλιά σου αν θέλεις να φροντίσεις σωστά την τρίχα σου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ