Ο απόλυτος οδηγός για λιπαρά μαλλιά | ομορφια , μαλλια , μαλλια - φροντιδα | womenonly.gr
0:00
14/4/2011

Ο απόλυτος οδηγός για λιπαρά μαλλιά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Μάθε τα πάντα για τα λιπαράμαλλάκια σου!
Μάθε τα πάντα για τα λιπαρά μαλλάκια σου!

Πρέπει να λούζεσαι κάθε μέρα για να δείχνουν τα μαλλάκια σου καθαρά και περιποιημένα;Δεν είναι τίποτα, απλά όπως και πολλές γυναίκες έχεις λιπαρά μαλλιά που χρειάζονται μια έξτρα περιποίηση.

 Διάβασε παρακάτω τι πρέπει να κάνεις για να έχει υπέροχα μαλλιά, παρά τη λιπαρότητα τους!

Γιατί τα μαλλιά σου είναι λιπαρά: αν το τριχωτό της κεφαλής σου είναι λιπαρό το πιο πιθανό είναι ότι το οφείλεις στο ότι οι ορμόνες σου έχουν στήσει χορό με αποτέλεσμα το επίπεδο λιπαρότητας στο τριχωτό τη κεφαλής σου να είναι στα ύψη! Η θετική πλευρά: το γεγονός ότι έχεις λιπαρά μαλλιά δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού  προστατεύει την τρίχα από το να σπάει και διατηρεί το κεφάλι σου σε καλή κατάσταση.

Τι να κάνεις: λούσε με χλιαρό νερό και  με ένα απαλό σαμπουάν από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο θα περιορίσεις τη λιπαρότητα! Χρησιμοποίησε το κοντίσιονερ μόνο στις άκρες των μαλλιών σου, έτσι ώστε να μην ενισχύσεις τη λιπαρότητα στο υπόλοιπο μέρος του κεφαλιού σου. Λίγο ταλκ στις ρίζες θα βοηθήσει, ενώ προσπάθησε να μην τα πειράζεις με τα δάχτυλα σου συνέχεια και τα λαδώνεις ακόμη περισσότερο!

Πώς θα δώσεις ζωή στα λιπαρά μαλλάκια σου:

Α. Πες ναι στο λούσιμο όσο συχνά το κρίνεις απαραίτητο: το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να μη δείχνουν καθαρά. Χρησιμοποίησε ένα απαλό σαμπουάν και μη βιαστείς να το ξεβγάλεις. Άφησε το για 5 λεπτάκια στο κεφάλι σου και μετά ξέπλυνε καλά. Ιδανικά προσπάθησε να λούζεσαι κάθε δεύτερη μέρα!Για το ξέβγαλμα προτίμησε κρύο νερό που θα κλείσει τους πόρους του κεφαλιού σου.

Β. Βγάλε από τη διατροφή σου τις λιπαρές τροφές: προτίμησε τα λαχανικά και τα φρούτα από τις σάλτσες, τα γλυκά και γενικά τα λιπαρά φαγητά. Έτσι θα φτιάξει και το δερματάκι σου, που το πιο πιθανό είναι να υποφέρει από λιπαρότητα και αυτό!

Γ. Ναι στη βαφή: αν βάφεις ήδη τα μαλλιά σου θα έχεις συνειδητοποιήσει ότι η βαφή ξηραίνει την τρίχα σου και άρα μειώνει τη λιπαρότητα. Φυσικά δεν είπαμε να κάνεις βαφή κάθε 10 μέρες για να μειώσεις τη λιπαρότητα, αλλά αντίθετα με τα ξηρά μαλλιά η βαφή βοηθάει τη δική σου τρίχα!

Δ. Με το πιστολάκι στη ρίζα: όταν στεγνώνεις τα μαλλάκια σου επικεντρώσου στις ρίζες των μαλλιών σου!

Ιδανικό χτένισμα:  μια αλογοουρά στο πλάι ή πίσω  εκτός από το ότι σε βάζει στην καρδιά της μόδας, ενώ δε θα σου αφήσει περιθώρια για να πιάνεις συνέχει τα μαλλάκια σου!

Από την Ελένη Αναστασάκη

 

 

 

 

 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ