Μήπως το σαμπουάν σου έχει λήξει και δεν το ξέρεις; | ομορφια , μαλλια , μαλλια - φροντιδα | womenonly.gr
8:30
23/4/2019

Μήπως το σαμπουάν σου έχει λήξει και δεν το ξέρεις;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το κόλπο με το οποίο θα καταλάβεις αν ήρθε η ώρα να το πετάξεις και να αγοράσεις καινούργιο

Σε πόσες απο εμάς άραγε δεν έχει συμβεί να μην τελειώνουμε σχεδόν ποτέ τα σαμπουάν μας και να αγοράζουμε ένα καινούργιο χωρίς να πετάξουμε το προηγούμενο; Το αποτέλεσμα αυτού είναι να μαζεύουμε πολλά προϊόντα χωρίς λόγο, μερικά από τα οποία λήγουν χωρίς καν να το καταλάβουμε.

Δες και αυτό: 5 τρόποι για να ξυπνήσεις με τέλεια μαλλιά

 

Μπορεί να μην το ήξερες μέχρι τώρα, αλλά τα σαμπουάν λήγουν, και υπάρχουν μερικές ενδείξες που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν ήρθε η ώρα να το πετάξεις.

Αυτό το είδες; 5 καθημερινά αντικείμενα που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια στην περιποίηση των μαλλιών σου

 

Η Rita Hazan, hair colorist της Beyoncé, ιδιοκτήτρια του Rita Hazan Salon και της ομώνυμης σειράς περιποίησης μαλλιών σε πρόσφατη συνέντευξή της είπε: "Το παλιά σαμπουάν έχουν αλλοιωμένη-παράξενη μυρωδιά. Η σύστασή τους έχει διαχωριστεί/ ή μπορεί να έχει γίνει υπερβολικά συμπαγής και αλλάζουν χρώμα (συνήθως κιτρινίζουν). Το ίδιο ισχύει και για τα conditioners. Και ναι, δεν είναι μύθος πως τα σαμπουάν έχουν δική τους ημερομηνία λήξης. Γενικά, καλό είναι να χρησιμοποιούνται άμεσα από τη στιγμή που θα ανοιχθούν και σε 3-4 μήνες αν δεν έχουν ανοιχθεί".

Τέλος, μπορεί να είναι επιβλαβές για τα μαλλιά σου αν χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν που έχει λήξει; Η Hazan απαντά: "Ένα σαμπουάν που έχει λήξει δεν θα καταστρέψει την υγεία των μαλλιών σου ή δεν θα προκαλέσει μόνιμη ζημιά, απλά δεν θα ωφελήσει τα μαλλιά σου και ίσως θαμπώσει πιο πολύ το χρώμα τους, σε περίπτωση που είναι βαμμένα".

Διάβασε επίσης: Πέφτουν τα μαλλιά σου; Ιδού οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να τα σώσεις

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ