Βάλε τέλος στη λιπαρότητα! | ομορφια , μαλλια , μαλλια - φροντιδα | womenonly.gr
0:00
12/2/2010

Βάλε τέλος στη λιπαρότητα!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Βάλε τέλος στη λιπαρότητα εύκολα και απλά!
Βάλε τέλος στη λιπαρότητα εύκολα και απλά!

Πολλές γυναίκες παραπονούνται ότι τα μαλλιά τους "λαδώνουν" πολύ εύκολα. Αυτό οφείλεται κυρίως σε ορμονικές διαταραχές, αλλά και

Πολλές γυναίκες παραπονούνται ότι τα μαλλιά τους "λαδώνουν" πολύ εύκολα. Αυτό οφείλεται κυρίως σε ορμονικές διαταραχές, αλλά και στη μόλυνση του περιβάλλοντος.


Τα μαλλιά ασφυκτιούν καθημερινά λόγω της μειωμένης, πλέον, ποσότητας οξυγόνου στην ατμόσφαιρα και στην επικίνδυνη αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα η τρίχα να χάνει τη φυσική της λάμψη.

Για χρόνια επικρατούσε ο μύθος ότι με το συχνό λούσιμο τα μαλλιά λαδώνουν πιο εύκολα. Κάθε άλλο! Το καθημερινό λούσιμο, αν αυτό συνοδεύεται με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθάει στην απομάκρυνση του σμήγματος κάνοντας τους πόρους να αναπνέουν. Έτσι, επιταχύνεται η δημιουργία καινούργιων φυτρών.

Ένα άλλο μυστικό για τη μείωση της λιπαρότητας, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβεται στο στέγνωμα. Το κλειδί είναι να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας από κάτω προς τα πάνω και όχι από τις ρίζες προς τα κάτω, γιατί το "λίπος" εξαπλώνεται σε όλα τα μαλλιά και τα κάνει να δείχνουν θαμπά.

Διάσημοι κομμωτές προτείνουν, επίσης, περμανάντ και βαφές που περιέχουν οξυζενέ (φλας, μες, ανταύγειες ), μέθοδοι με τις οποίες τα μαλλιά γίνονται πιο ξηρά, με αποτέλεσμα η αίσθηση του λιπαρού να εξαφανίζεται σταδιακά.

Αν πάλι είστε από τις γυναίκες που προτιμούν τα φυσικά μαλλιά παρ' όλο το κόστος, τότε προτιμήστε εξειδικευμένα προϊόντα του εμπορίου και κυρίως αυτά που ως βασικό συστατικό έχουν την τσουκνίδα, φυτό που βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ