Μήπως το παρακάνεις με το ξηρό σαμπουάν; | ομορφια , μαλλια | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΟΜΟΡΦΙΑ / ΜΑΛΛΙΑ
9:00
28/10/2018

Μήπως το παρακάνεις με το ξηρό σαμπουάν;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ιδού πόσο συχνά μπορείς να το χρησιμοποιείς 

Χάρη στην εφεύρεση νέων προϊόντων τα τελευταία χρόνια, το καθημερινό λούσιμο είναι ένα από τα πράγματα που έχουμε αφήσει πίσω μας. Θα έπρεπε όμως να βασιζόμαστε στο ξηρό σαμπουάν για την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών μας;

Δες και αυτό: 3 λάθη που κάνουν τα μαλλιά σου να λαδώνουν γρηγορότερα

Η Dominic Burg, επικεφαλής επιστήμης και βιολόγος μαλλιών για την évolis Professional, απαντάει σε όλα τα δύσκολα και συχνά ερωτήματα σχετικά με το ξηρό σαμπουάν και τη ποσότητα με την οποία θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε.

Υπάρχει κάποιο όριο στο πόσο ξηρό σαμπουάν μπορούμε να χρησιμοποιούμε; 
Ναι. Το ξηρό σαμπουάν δεν προορίζεται στην πραγματικότητα για το τριχωτό της κεφαλής, αλλά για την απορρόφηση του περισσεύοντος λαδιού από τα μαλλιά. Πολλά παρέχουν επίσης ενίσχυση στην όγκο και στην υφή. Οι λεπτές σκόνες που χρησιμοποιούνται στο ξηρό σαμπουάν μπορούν να φράξουν τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής, ιδιαίτερα τα θυλάκια, οπότε πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική εφαρμογή στο τριχωτό της κεφαλής. Αντ 'αυτού, εστίασε στα μήκη και τα άκρα της τρίχας. 

Δες και αυτό: Κόψε μόνη σου τις αφέλειες που θέλεις με αυτό το tutorial των 2,5 εκατομμυρίων like

Μπορεί το πολύ ξηρό σαμπουάν να κάνει κακό;
Σκέψου το σα να βάζεις foundation ή πούδρα στο πρόσωπό σου. Σε καμία περίπτωση δε θα άφηνες αυτά τα προϊόντα στο πρόσωπό σου για μέρες. Το κρανίο δεν είναι διαφορετικό. Οι λεπτές σκόνες στο ξηρό σαμπουάν μπορούν να φράξουν τους πόρους και να εμποδίσουν την αναπνοή του τριχωτού της κεφαλής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των τριχών. Τα ξηρά σαμπουάν με σιλικόνη μπορούν να εμποδίσουν την είσοδο υγρασίας, με αποτέλεσμα να στεγνώσουν και να είναι εύθραυστα μακροπρόθεσμα.

Γίνεται το πολύ ξηρό σαμπουάν να προκαλέσει πιτυρίδα;
Η υπερβολική εφαρμογή ξηρού σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη ικανότητα του δέρματος της να αναπνέει, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει κνησμό και ερεθισμό. Εκτός αυτού, μπορεί να προκληθεί ερεθισμός του κρανίου και αύξηση κακών βακτηρίων και μυκήτων που μπορεί να προκαλέσει πιτυρίδα. 

Δες και αυτό: Τέλος στη φθορά: Να με τι πρέπει να αντικαταστήσεις την πετσέτα για τα βρεγμένα σου μαλλιά

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα μαλλιά μας για τη βέλτιστη υγεία του τριχωτού της κεφαλής;
Αυτό εξαρτάται από τα μαλλιά του κάθε ατόμου και τον τύπο της κεφαλής. Καλό είναι να λούζεσαι μία έως τρεις φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν χωρίς θειικό άλας και σιλικόνη, κατά προτίμηση με φυσικά συστατικά και προστιθέμενες βιταμίνες. Εάν χρησιμοποιείς συχνά ξηρό σαμπουάν, προσπάθησε να το ξεπλένεις με νερό τουλάχιστον κάθε δεύτερη ημέρα.

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ