Κάθε πότε πρέπει να λουζόμαστε για να εξασφαλίσουμε την υγεία των μαλλιών μας; | ομορφια , μαλλια | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΟΜΟΡΦΙΑ / ΜΑΛΛΙΑ
9:00
4/10/2018

Κάθε πότε πρέπει να λουζόμαστε για να εξασφαλίσουμε την υγεία των μαλλιών μας;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι στη φύση της γυναίκας να παθαίνει... κρίση κάθε φορά που τα μαλλιά της δεν είναι ακριβώς όπως τα θέλει. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Ωστόσο η εμμονή μας με το συχνό λούσιμο και το στυλιζάρισμα μόνο καλό δεν κάνει στο τριχωτό της κεφαλής μας, με μόνη εξαίρεση τους ανθρώπους με εξαιρετικά λιπαρά μαλλιά, οι οποίοι πραγματικά το χρειάζονται.

Τι συμβαίνει με τους πιο «φυσιολογικούς»; Κάθε πότε πρέπει να λένε «ναι» στο σαμπουάν τους;

Διαβάστε ακόμη: To απόλυτο tip: Πυκνές βλεφαρίδες σε κάθε εφαρμογή mascara με την προσθήκη ενός υλικού

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε και εξασθενούμε την τρίχα μας είναι το καθημερινό λούσιμο.

Όπως υποστηρίζουν, ιδανικά θα πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας κάθε τρεις ημέρες προκειμένου να μην απομακρύνουμε συνεχώς τα φυσικά έλαια του κεφαλιού μας που θρέφουν και διατηρούν λαμπερή την τρίχα μας, αλλά παράλληλα να τα διατηρούμε καθαρά.

Σε αντίθεση περίπτωση, μπορεί η αίσθηση των φρεσκολουσμένων μαλλιών να μας γεμίζει ευχαρίστηση, στην πραγματικότητα, όμως, το μόνο που πετυχαίνουμε με το καθημερινό λούσιμο είναι να κάνουμε τα μαλλιά μας να λαδώνουν ακόμα γρηγορότερα.

Διαβάστε ακόμη: Bang-ing 2018: Οι καλύτερες ιδέες για να κόψεις (επιτέλους) αφέλειες

Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι πρέπει να τα αφήνουμε απεριποίητα. Το χτένισμα το πρωί και το βράδυ είναι απαραίτητο για να μένουν «ζωντανά» και λαμπερά, ενώ θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορούν να αντέξουν χωρίς σαμπουάν για 14 ημέρες.

Μετά ξεκινάει το πρόβλημα… Όχι ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έμενε κανείς άλουστος τόσες ημέρες, αλλά οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν την κατάσταση.

Τώρα ξέρεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ