Τα μυστικά της μάσκαρα | ομορφια , μακιγιαζ | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΟΜΟΡΦΙΑ / ΜΑΚΙΓΙΑΖ
0:00
7/10/2009

Τα μυστικά της μάσκαρα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Άπλωσε σωστά τη μάσκαρα και το αποτέλεσμα θα σε αφήσει άφωνη!
Άπλωσε σωστά τη μάσκαρα και το αποτέλεσμα θα σε αφήσει άφωνη!
Για ένα έντονο και εντυπωσιακό βλέμμα, έχεις ένα βασικό όπλο: τη μάσκαρα! Απαραίτητη από το πρωί ως το βράδυ η μάσκαρα θα δώσει ένταση στο βλέμμα σου και θα το αναδείξει, αρκεί τα ξέρεις τα μυστικά της. Για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα διάβασε παρακάτω και θα είναι σα να έβαλες extension!

Για ένα έντονο και εντυπωσιακό βλέμμα, έχεις ένα βασικό όπλο: τη μάσκαρα! Απαραίτητη από το πρωί ως το βράδυ η μάσκαρα θα δώσει ένταση στο βλέμμα σου και θα το αναδείξει, αρκεί τα ξέρεις τα μυστικά της. Για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα διάβασε παρακάτω και θα είναι σα να έβαλες extension!

Βρες τη σωστή για εσένα: μάσκαρα για όγκο, για μήκος ή και τα δύο; Οφείλεις να απαντήσεις στο βασικό αυτό ερώτημα έτσι ώστε να επιλέξεις την κατάλληλη. Οπλίσου με τη σωστή μάσκαρα και ξεκίνα!   

Ναι στη βάση: θα βρεις στο εμπόριο μια σειρά από μάσκαρα με δύο όψεις, οι οποίες είναι ιδανικές αν θέλεις να δώσεις όγκο. Χρησιμοποίησε πρώτα το βουρτσάκι για ενίσχυση και δύναμη που συνήθως είναι λευκό και στη συνέχεια προχώρησε στο βάψιμο.

Γύρισε: με ειδικό ψαλίδι τις βλεφαρίδες σου για να δώσεις την απαραίτητη κλήση! Ρίξε ζεστό αέρα με το πιστολάκι των μαλλιών σου για 3-5 δευτερόλεπτα στο ψαλίδι για τις βλεφαρίδες σου αλλά πρόσεξε να μην καίει! Είναι μύθος πως πρέπει να γυρίσεις τις βλεφαρίδες σου πριν απλώσεις τη μάσκαρα. Μπορείς κάλλιστα να γυρίσεις τις βλεφαρίδες σου αφού έχεις απλώσει την πρώτη στρώση έτσι ώστε να είναι καμπυλωτές και πυκνές!

Γύρισε τις βλεφαρίδες σου και θα γίνουν ακόμη πιο εντυπωσιακές όταν τις βάψεις!
Γύρισε τις βλεφαρίδες σου και θα  γίνουν ακόμη πιο εντυπωσιακές όταν τις βάψεις!

Ξεχώρισε τες: Προσπάθησε να ξεχωρίσεις τις βλεφαρίδες, έτσι ώστε όταν απλώσεις τη μάσκαρα να μην κολλάνε μεταξύ τους. Θα βρεις στο εμπόριο μάσκαρα με ειδικό βουρτσάκι που ξεχωρίζει τις βλεφαρίδες.  Έτσι θα είναι διακριτές, πυκνές και θα τονίσουν το βλέμμα σου ενώ δε θα τους αφήσεις περιθώρια να κολλήσουν μεταξύ τους!

Άπλωσε σωστά: Φρόντισε να απλώσεις τη μάσκαρα από τη βάση των βλεφάρων σου προς τις άκρες, κρατώντας το πινέλο διαγώνια με σταθερό χέρι. Στη συνέχεια κλείσε τα μάτια και άπλωσε άλλη μια στρώση μάσκαρα στις άκρες των βλεφαρίδων σου για ακόμη περισσότερη ένταση στο βλέμμα.

Άνοιξε- κλείσε μου το μάτι: ανοιγόκλεινε τα μάτια σου κατά την εφαρμογή για μη σου ξεφύγει ούτε μια βλεφαρίδα! Έτσι θα καλύψεις όλο τους το μήκος με εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Μη φοβάσαι το χρώμα: όλες ξέρουμε πως η μαύρη μάσκαρα πηγαίνει στην πλειοψηφία των γυναικών και είναι η τέλεια λύση όταν θέλουμε να δώσουμε ένταση στο βλέμμα μας. Αν όμως είσαι ανοιχτόχρωμη δοκίμασε και μια καφέ μάσκαρα που είναι πιο διακριτική για το πρωί και κράτα τη μαύρη για τις βραδινές σου εμφανίσεις. Οι πιο μελαχρινές χρειάζονται τη μαύρη μάσκαρα για να δώσουν περισσότερη ένταση. Επίσης η μωβ εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει σε συνδυασμό με μπλε μολύβι ματιών.

Δεύτερη στρώση: αν θέλεις να τονίσεις με μια δεύτερη στρώση πρόσεξε να το κάνεις πριν στεγνώσει  η πρώτη στρώση για να μη μπερδευτούν οι βλεφαρίδες σου.

Αδιάβροχη μάσκαρα: καλύτερα χρησιμοποίησε την μόνο όταν είναι καλοκαίρι και είναι απαραίτητη! Η αδιάβροχη μάσκαρα έχει την τάση να ξηραίνει το μάτι και ειδικά στο ντεμακιγιάζ αν δε χρησιμοποιήσεις το σωστό προϊόν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μέχρι και την απώλεια βλεφαρίδων.

Από την Ελένη Αναστασάκη

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ