Ποια πινέλα χρειάζεσαι πραγματικά; | ομορφια , μακιγιαζ | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΟΜΟΡΦΙΑ / ΜΑΚΙΓΙΑΖ
14:21
6/10/2009

Ποια πινέλα χρειάζεσαι πραγματικά;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Μάθε ποια πινέλα έχεις πραγματικά ανάγκη για να γίνεις κούκλα!
Μάθε ποια πινέλα έχεις πραγματικά ανάγκη  για να γίνεις κούκλα!
Βλέπεις τους επαγγελματίες μακιγιέρ με άπειρα διαφορετικά πινέλα και ακολουθώντας το παράδειγμα τους, έχεις γεμίσει το νεσεσέρ σου με μικρά και μεγάλα πινέλα με την ελπίδα ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα "κλέψεις" τα μυστικά του επαγγέλματος; Μάθε ποια σου είναι άκρως απαραίτητα για ένα τέλειο μακιγιάζ για να μην ξεχειλίζεις από... πινέλα!

Βλέπεις τους επαγγελματίες μακιγιέρ με άπειρα διαφορετικά πινέλα και ακολουθώντας το παράδειγμα τους, έχεις γεμίσει το νεσεσέρ σου με μικρά και μεγάλα πινέλα με την ελπίδα ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα "κλέψεις" τα μυστικά του επαγγέλματος; Μάθε ποια  σου είναι άκρως απαραίτητα για  ένα τέλειο μακιγιάζ για να μην ξεχειλίζεις από... πινέλα!

Κάντο όπως ο επαγγελματίας: αλλά με λιγότερα πινέλα! Ένα άψογο μακιγιάζ απαιτεί να διαθέτεις το πολύ 5 πινέλα από φυσική τρίχα που θα σου εξασφαλίσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αρκεί να έχεις όρεξη να γίνεις κούκλα!

Πινέλο για πούδρα: μεγάλο και χνουδωτό το συγκεκριμένο πινέλο όχι μόνο σε βοηθάει να απλώσεις τέλεια την πούδρα αλλά αφήνει ένα ματ αποτέλεσμα, χαρίζοντας φυσική λάμψη στο πρόσωπο σου. Αυτό το πινέλο είναι ένα εργαλείο- επένδυση για το μακιγιάζ σου αφού θα το χρησιμοποιείς καθημερινά για να απλώσεις ομοιόμορφα την πούδρα σου αποφεύγοντας τις ερωτήσεις του τύπου: "πόσο στόκο έβαλες σήμερα;" ενώ δε θα έχεις να ζηλέψεις τίποτε από τα μοντέλα της πασαρέλας!

Πινέλο για ρουζ: είναι τόσο απαραίτητο για το νεσεσέρ σου όσο και η μάσκαρα για το βλέμμα σου! Πώς αλλιώς μπορείς να απλώσεις ομοιόμορφα το ρουζ σου, αν δε χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο πινέλο; Λίγο μικρότερο από το πινέλο πούδρας είναι απαραίτητο για να απλώσεις σωστά το ρουζ σου. Μην προτιμήσεις τα πινέλα που συνοδεύουν το ρουζ στις συσκευασίες γιατί είναι συνήθως πολύ μικρά.

Άπλωσε σωστά με το πινελάκι σου τη σκιά και κάνε τη σκιά σουνα διαρκέσει πολύ περισσότερο!
Άπλωσε σωστά με το πινελάκι σου  τη σκιά και κάνε τη σκιά σου να διαρκέσει πολύ περισσότερο!

Προτίμησε ένα μέτριο πινέλο με μαλακές τρίχες, που θα σου εξασφαλίσει τέλειο αποτέλεσμα σε χρόνο ρεκόρ. Άπλωσε σωστά από τα μήλα με φορά προς τα επάνω για ακόμη πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Πινέλο αντί για eyeliner: και κάνε τη γραμμή των ματιών ακόμη πιο έντονη βουτώντας το μικρό, λεπτό πινέλο σου σε λίγο νεράκι. Σχημάτισε την πιο άψογη γραμμή πάνω από το βλέφαρο για πιο σέξι βλέμμα.

Βάλε πινέλο και στα χείλη σου: για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια! Μπορεί το κραγιόν σου να χρωματίζει τα χείλη σου και χωρίς την ανάγκη πινέλου, αλλά για άψογο αποτέλεσμα χρησιμοποίησε ένα λεπτό πινέλο χειλιών για να σχηματίσεις τη γραμμή των χειλιών σου αλλά και για να απλώσεις το λιπ-γκλος σου! Το πινελάκι των χειλιών σου δίνει το περιθώριο να πειραματιστείς με διαφορετικά χρώματα κραγιόν και λίπ-γκλος κάνοντας μείξεις ανάλογα με τη διάθεση σου!

Και οι σκιές σου θέλουν το πινέλο τους: για να γίνουν τα μάτια σου έργα τέχνης! Ο τρόπος που θα απλώσεις τη σκιά ματιών σου έχει μεγάλο αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα. Απλώνοντας με το πινελάκι σου ελαχιστοποιείς τα περιθώρια λάθους και σταθεροποιείς το μακιγιάζ σου.

Πώς να καθαρίζεις σωστά τα πινέλα σου: μην ξεχνάς να καθαρίζεις τα πινέλα σου! Πρώτα, άφησε τη βρύση να τρέξει, βάλε το πινέλο σου κάτω από καυτό νερό και χρησιμοποίησε λίγο σαμπουάν για να καθαρίσεις το πινέλο. Βάλτο ξανά κάτω από το καυτό νερό για να ξεπλυθεί και άφησε το να στεγνώσει  φυσικά.

Από την Ελένη Αναστασάκη

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ