Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ανακύκλωση καλλυντικών - Ειδικά τώρα που κάνεις... εκκαράθιση | ομορφια , μακιγιαζ | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΟΜΟΡΦΙΑ / ΜΑΚΙΓΙΑΖ
8:30
4/4/2020

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ανακύκλωση καλλυντικών - Ειδικά τώρα που κάνεις... εκκαράθιση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η καραντίνα έχει δώσει την τέλεια αφορμή για γενικό συμμάζεμα. Αν δεν έχεις φτάσει ακόμη στα καλλυντικά σου, δες τι μπορείς να κάνεις με τις συσκευασίες των τελειωμένων προϊόντων ομορφιάς σου.

Δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια ή χρόνο για να βοηθήσεις τον πλανήτη. Η σωστή ανακύκλωση των καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. 

Δες και αυτό: Τρεις τρόποι για να ξεκουράσεις το μυαλό σου -και- την εποχή του κορονοϊού

 

Ποια προϊόντα μπορούν να ανακυκλωθούν;
Ο γενικός κανόνας λέει πως όσα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή γυαλί μπορούν να ανακυκλωθούν. Δυστυχώς, η αντλία του foundation, για παράδειγμα, δεν ανακυκλώνεται και γι' αυτό θα πρέπει να απομακρύνεται από το προϊόν πριν πεταχτεί στον ειδικό κάδο. 

Ποια προϊόντα δεν ανακυκλώνονται;
Εκτός από τις αντλίες που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν, το ίδιο ισχύει για τα βουρτσάκια μάσκαρα, τις παλέτες με καθρέφτες ή μαγνητάκια, τα πινέλα, αλλά και τα μπουκαλάκια από τα βερνίκια νυχιών, εξαιτίας των χημικών που περιέχουν τα βερνίκια. 

Η σωστή ανακύκλωση σε 3 βήματα:
 1. Εξέτασε την ετικέτα του προϊόντος για να δεις αν φέρει τα χαρακτηριστικά σύμβολα της ανακύκλωσης. 

2. Οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες θα πρέπει να πλυθούν πολύ καλά πριν πεταχτούν στους ειδικούς κάδους. Τα μπουκάλια με υπολείμματα προϊόντων δυσκολεύουν και πολλές φορές καθιστούν αδύνατη τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Για να καθαραρίσεις τις συσκευασίες, χρησιμοποίησε ζεστό νερό και ένα σφουγγάρι αν είναι απαραίτητο.

3.  Τα δοχεία από γυαλί, τα μεταλλικά καπάκια και τα πλαστικά μπουκάλια ανακυκλώνονται κανονικά στους γνωστούς μπλε κάδους, ενώ για τη σωστή ανακύκλωση των κενών δοχείων aerosol θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το δήμο σου. Οι συσκευασίες θα πρέπει να πετάγονται σκέτες μέσα στον κάδο (χωρίς σακούλα) και ξεχωριστά από το καπάκι όταν αυτό είναι από διαφορετικό υλικό.

Αυτό το είδες; Τα ιδανικά και τελείως ανέξοδα beauty tips για τις μέρες που βιάζεσαι

 

Bonus tips:
- Προσπάθησε να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα καλλυντικά σου πριν από την ημερομηνία λήξης τους, ώστε να μειώσεις την ποσότητα των προϊόντων που αγοράζεις και έπειτα των συσκευασιών που πετάς.

- Εάν θρυμματιστεί η σκιά ματιών ή το ρουζ, μπορείς να τα "επαναφέρεις στη ζωή", ρίχνοντάς τους οινόπνευμα και ύστερα αφήνοντάς το να στεγνώσει. Μπορεί να μην είναι το ίδιο όμορφο με όταν ήταν καινούριο, αλλά είναι απόλυτα λειτουργικό.

-Πολλές εταιρίες έχουν ειδικά προγράμματα, στα οποία επιστρέφοντας άδειες συσκευασίες, ο πελάτης παίρνει κάποια έκπτωση για επόμενη αγορά ή ακόμη και δωρεάν προϊόντα. 

- Τα γυάλινα δοχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την οργάνωση των πινέλων μακιγιάζ, αλλά και διάφορων ειδών υγιεινής, όπως οι μπατονέτες και το βαμβάκι. Τα βαζάκια από τις κρέμες μπορούν να χρησιμεύσουν για την αποθήκευση DIY ενυδατικών μασκών. 

Διάβασε επίσης: Οι τρόποι να δημιουργήσεις μια λαμπερή βάση για το μακιγιάζ σου

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ