Λαχταριστό γαλακτομπούρεκο όχι με σιμιγδάλι αλλά με... τραχανά! Give it a try!

20.05.2025
Λαχταριστό γαλακτομπούρεκο όχι με σιμιγδάλι αλλά με... τραχανά! Give it a try!
Αυτή η συνταγή είναι αλλιώτικη και πρωτότυπη!

Είχες σκεφτεί ποτέ ότι μπορείς να φτιάξεις γαλακτομπούρεκο με γλυκό τραχανά; Και όμως ο τραχανάς δεν χρησιμοποιείται σε κάποια μέρη μόνο ως συστατικό σε αλμυρές πίτες αλλά και σε γλυκά και αυτή η παραλλαγή του γαλακτομπούρεκου είναι πρωτότυπη και εντυπωσιακή.

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός τη διδάχτηκε από τη Mamacita και την έδειξε στην ΠΟΠ Μαγειρική.

Υλικά

Για το σιρόπι

450 ml νερό
800 γρ ζάχαρη
φλούδα από 1 λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλας
80 ml μέλι

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ τραχανάς γλυκός
100 γρ ζάχαρη
1 κγ υγρή βανίλια
1/8 κγ ανθός αλατιού
100 γρ βούτυρο
4 αβγά
100 γρ ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πακέτο φρέσκα φύλλα κρούστας
200 γρ βούτυρο

Τελευταία τροποποίηση στις 20.05.2025 - 16:49