Είχες σκεφτεί ποτέ ότι μπορείς να φτιάξεις γαλακτομπούρεκο με γλυκό τραχανά; Και όμως ο τραχανάς δεν χρησιμοποιείται σε κάποια μέρη μόνο ως συστατικό σε αλμυρές πίτες αλλά και σε γλυκά και αυτή η παραλλαγή του γαλακτομπούρεκου είναι πρωτότυπη και εντυπωσιακή.
Ο σεφ Ανδρέας Λαγός τη διδάχτηκε από τη Mamacita και την έδειξε στην ΠΟΠ Μαγειρική.
Υλικά
Για το σιρόπι
450 ml νερό
800 γρ ζάχαρη
φλούδα από 1 λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλας
80 ml μέλι
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ τραχανάς γλυκός
100 γρ ζάχαρη
1 κγ υγρή βανίλια
1/8 κγ ανθός αλατιού
100 γρ βούτυρο
4 αβγά
100 γρ ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πακέτο φρέσκα φύλλα κρούστας
200 γρ βούτυρο