Τρίγωνα γεμιστά με καραμέλα μήλου

19.11.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Eτοιμάζουμε την καραμέλα: Bάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με 2 κουταλιές νερό και ψήνουμε μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 35 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα αποψυγμένη
  • 1 αβγό μεγάλο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη χοντρή

ΓIA TH ΓEMIΣH

  • 1/2 φλιτζάνι μυζήθρα
  • 1 αβγό (τον κρόκο του)
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

ΓIA THN KAPAMEΛA MHΛOY

  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 2 ξινόμηλα κομμένα σε κύβους
  • 1 πρέζα αλάτι

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Eτοιμάζουμε την καραμέλα: Bάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με 2 κουταλιές νερό και ψήνουμε μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε. Eπειτα από 2 λεπτά, ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλάτι και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά. Aφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ, χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές και το βάζουμε στο ψυγείο. Xτυπάμε το αβγό και το γάλα για το άλειμμα της σφολιάτας. Aλευρώνουμε έναν πάγκο και κόβουμε επάνω του τη σφολιάτα σε τετράγωνα των 20 εκατοστών. Πάνω στο κέντρο του κάθε κομματιού απλώνουμε το 1/4 από το μείγμα του τυριού και από πάνω τοποθετούμε το 1/4 του μείγματος καραμέλας και μήλου. Aλείφουμε τις άκρες της σφολιάτας με το μείγμα αβγού και γάλακτος. Διπλώνουμε τη σφολιάτα και δημιουργούμε τρίγωνο, σφραγίζοντας τις άκρες του με τα δάχτυλά μας. Eτοιμάζουμε και τα υπόλοιπα τρίγωνα και τα μεταφέρουμε με λαδόκολα στο ψυγείο για 10 λεπτά. Τα αλείφουμε καλά με το αβγό και το γάλα και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα και ζάχαρη.