Πατέ | κουζινα , λεξικο μαγειρικης , λεξικό μαγειρικής | womenonly.gr
13:05
16/6/2015

Πατέ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τί είναι το πατέ & ποιά η προέλευσή του;  Είναι μείγμα από πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο κρέας ή/και συκώτι αλλά και από λαχανικά και άλλα χορταρικά ή ακόμη και ψάρι με καρυκεύματα που τοποθετούνται σε φόρμα.  Σερβίρεται κρύο ως ορεκτικό. 

Έχει συνδεθεί με τη γαλλική γκουρμέ κουζίνα μιας και η εν λόγω τεχνική ξεκίνησε από το γαλλικό Βορρά και σταδιακά πέρασε από τους σεφ στη σφαίρα της υψηλής γαστρονομίας. Στην πραγματικότητα, αρχικά το πατέ ξεκίνησε για λόγους πρακτικούς που δεν ήταν άλλοι από την συντήρηση του κρέατος. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ