Κρεμόριο | κουζινα , λεξικο μαγειρικης , λεξικό μαγειρικής | womenonly.gr
9:25
8/9/2016

Κρεμόριο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το κρεμόριο, γνωστό και ως κρεμοτάρταρο (cream of tartar), είναι ένα όξινο άλας (άλας του τρυγικού οξέος ή τρυγικό κάλιο) που χρησιμοποιείται με τη μορφή σκόνης σε αρκετές μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές χρήσεις. Αν προστεθεί στα λαχανικά κατά το βράσιμό τους, τα βοηθάει να διατηρήσουν το φυσικό χρώμα και την υφή τους. Στην αρτοποιία χρησιμοποιείται μαζί με μαγειρική σόδα για να φουσκώσει ψωμιά και αρτοσκευάσματα, ενώ στη ζαχαροπλαστική σε σακχαρούχα επιδόρπια και γλυκίσματα που χρειάζονται περισσότερο όγκο ή/και πιο κρεμώδη υφή, π.χ. μαρέγκα, κέικ, παγωτό, καραμέλα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ