Σπαράγγια με μους αρωματικών φυτών | κουζινα , συνταγες , λαχανικά | womenonly.gr
11:31
5/9/2011

Σπαράγγια με μους αρωματικών φυτών

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

  • Σπαράγγια άσπρα 2 gr

Υλικά για τη σος

  • Κρεμμυδάκια μικρά 2
  • Λευκό κρασί 100 ml
  • Ξίδι λευκό 20 ml
  • Κρέμα γάλακτος 200 ml
  • Αβγά (μόνο τους κρόκους) 2 κρόκοι
  • Χαιρέφυλλο φρέσκο 1 ματσάκι
  • Σχοινόπρασο φρέσκο 1 ματσάκι
  • Μαϊντανός φρέσκος 1 ματσάκι
  • Υλικά καρύκευσης
  • Αλάτι ψιλό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τεχνική παρασκευής

Ετοιμασία για τα σπαράγγια

  • Πλένετε καλά τα σπαράγγια
  • Αφαιρέστε το σκληρό μέρος στη βάση των σπαραγγιών.
  • Με ένα αποφλοιωτή καθαρίστε τα σπαράγγια.
  • Αφήστε 4 cm από τις κορυφούλες και καθαρίστε το υπόλοιπο.
  • Βάλτε τα μόλις τα καθαρίσετε σε κρύο νερό.
  • Πλύντε τα και στραγγίστέ τα.
  • Ξεχωρίστε τα ανάλογα με το πάχος τους. Ενώστε τα σε μικρά ματσάκια με σπάγκο κουζίνας.
  • Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με αλμυρό νερό που βράζει (12 γραμμάρια αλάτι για κάθε λίτρο νερού).
  • Βάλτε τα ματσάκια με τέτοιο τρόπο στο νερό, ώστε οι κορμοί να είναι μέσα στο νερό και οι κορυφούλες έξω.
  • Βράζετε έτσι τους κορμούς και στα τελευταία 3-4 λεπτά ξαπλώνετε τα ματσάκια στο νερό για να ψηθούν και οι κορυφούλες.
  • Μετά 25 λεπτά τα αποσύρετε από τη φωτιά, τα στραγγίζετε και απομακρύνετε τους σπάγκους.
  • Κόψτε τα σπαράγγια στη μέση, ξεχωρίζοντας την ουρά από την κορυφή.
  • Κρατήστε τα μισά με τις κορυφές ζεστά.
  • Βάλτε τις ουρές σε ένα μίξερ και λιώστε τες.

Ετοιμασία της ΣΟΣ

  • Καθαρίστε και ψιλοτρίψτε τα κρεμμυδάκια
  • Πλένετε και στεγνώνετε και ψιλοκόβετε το χαιρέφυλλο, το σχοινόπρασο και το μαϊντανό.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα τριμμένα κρεμμυδάκια με το λευκό κρασί και το ξίδι.
  • Ανακατέψτε τα και αφήστε τα να συρρικνωθούν.
  • Κατόπιν προσθέστε 140 ml της κρέμας γάλακτος, αφήστε να πάρει μια βράση και προσθέστε τον πουρέ αυτόν στα σπαράγγια.
  • Σε χαμηλή φωτιά αφήστε να βράσουν για 2 - 3 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρολίτσα, την οποία έχετε τοποθετήσει σε μπεν μαρί, βάλτε το υπόλοιπο της κρέμας γάλακτος με τους κρόκους των αβγών και χτυπήστε με έναν αβγοδάρτη.
  • Οταν αυτή η κρέμα αρχίσει να γίνεται αφράτη και να σχηματίζει μους, προσθέστε της τη sauce κρεμμυδάκια - σπαράγγια.
  • Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε στη σος τα ψιλοκομμένα αρωματικά φυτά και ανακατέψτε καλά.

Στήσιμο πιάτου

Τοποθετήστε τις κορυφές από τα σπαράγγια σε ένα πιάτο και σκεπάστε τις με τη σος.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Κολοκύθια στιφάδο