Σπανακόρυζο | κουζινα , συνταγες , λαχανικά | womenonly.gr
17:34
1/10/2008

Σπανακόρυζο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τι έχουμε:

1 κιλό σπανάκι

  • 1/2 φλιτζ. ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/3 φλιτζ. λάδι
  • 1/5 φλιτζ. νερό
  • λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το ζεματάμε για λίγο σε ζεστό νερό. Κατόπιν, το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, έως ότου χρυσίσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά. Μόλις το ρύζι απορροφήσει τα υγρά του, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το σερβίρουμε περιχύνοντάς το με λίγο χυμό λεμονιού.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Βλιτόπιτα