Πίτσα του αγρού | κουζινα , συνταγες , λαχανικά | womenonly.gr
17:36
1/10/2008

Πίτσα του αγρού

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Ιδανική για τα παιδικά πάρτι!
Ιδανική για τα παιδικά πάρτι!

Τι έχουμε:

Για τη ζύμη:

  • 3 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές ξερή μαγιά ή 60 γραμ. νωπή
  • 1 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 φλιτζ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1/2 κεσεδάκι μανιτάρια, λευκά, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. ελιές, ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες, σε φέτες
  • 2 πιπεριές, σε λωρίδες
  • 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • ρίγανη, αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 500 γραμ. τομάτα από τον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • λάδι για το άλειμμα του ταψιού και της ζύμης

Για το γαρνίρισμα:

  • φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης

Τι κάνουμε:

Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε 3 φλιτζάνια από το αλεύρι, το αλάτι, ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς και το λάδι.

Ζυμώνουμε, έως ότου γίνει η ζύμη αρκετά σφιχτή, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα για περίπου 1 ώρα, ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Τη ζυμώνουμε ξανά και την αφήνουμε να φουσκώσει, για ακόμη 20 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα έως ότου χρυσίσουν.

Κατόπιν, προσθέτουμε την τομάτα από τον τρίφτη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για 5 λεπτά και ρίχνουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις, αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και μόλις πήξει, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180οC.

Εν τω μεταξύ, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστού και το στρώνουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι. Περνάμε την επιφάνειά του με λίγο ακόμη λάδι και στη συνέχεια, ρίχνουμε τη σάλτσα απλώνοντάς την ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Προσθέτουμε το τυρί φροντίζοντας να καλύψει τη σάλτσα, στη συνέχεια, τα κρεμμύδια, τις ελιές, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και βάζουμε από πάνω τις φέτες της ντομάτας.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου λιώσει το τυρί και ροδίσει η ζύμη.

Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με ρίγανη.

Συμβουλή
Μπορούμε να σερβίρουμε μαζί με την πίτσα λαχταριστές μπουκίτσες PERIFIMO της ALFA, με γεύση τυρί - γαλοπούλα.

Το κατάλληλο κρασί: Νεμέα φρέσκια.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ