Πιπεριές μακρόστενες γεμιστές με πλιγούρι | κουζινα , συνταγες , λαχανικά | womenonly.gr
14:10
24/7/2013

Πιπεριές μακρόστενες γεμιστές με πλιγούρι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα γεμιστά... αλλιώς...

5 μερίδες

  • 1 κιλό πιπεριές στενόμακρες («κέρατο»)
  • Αλάτι
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1½ φλιτζάνι πλιγούρι (βεβαιωθείτε ότι είναι προβρασμένο)
  • 2 κουταλιές κουκουνάρια
  • Πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας

1. Πλένετε τις πιπεριές, κόβετε το μέρος του κοτσανιού όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί τρύπα ώστε να τις γεμίσετε, τις αδειάζετε και τις αλατίζετε εξωτερικά.

2. Ρίχνετε σε μπολ το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, την ντομάτα, το σκόρδο, το πλιγούρι, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα ελαιολάδου.

3. Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε με το μείγμα τις πιπεριές, προσέχοντας να μην ξεχειλίζει η γέμιση.

4. Βάζετε τις πιπεριές σε ταψί με τέτοιον τρόπο ώστε το μέρος του ανοίγματος να είναι λίγο ανασηκωμένο και τις περιχύνετε με το χυμό ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

5. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να μη σας αρπάξουν οι πιπεριές κατά το ψήσιμο και ψήνετε σε φούρνο με μέτρια θερμοκρασία για 45-60 λεπτά.

Θα την κάνω γιατί: Μου θυμίζουν τα γεμιστά της μαμάς, είναι παραδοσιακό φαγητό, θα αρέσει σε όλη την οικογένεια, ό,τι περισσέψει τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και την επόμενη μέρα.

Τροποποίηση: Αν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη ή δεν σας αρέσει το πλιγούρι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ρύζι. Επίσης, αν δεν νηστεύετε, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα γέμισης τυρί φέτα ή να βάλετε πάνω από τις πιπεριές κεφαλοτύρι τριμμένο και μετά να τις ψήσετε.

Εναλλακτικές προτάσεις: Λαχανικά (διάφορα) γεμιστά με ρύζι ή μείγμα ρυζιού-πλιγουριού, μπιφτέκια οσπρίων με ψητές πιπεριές.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ