Πιπεριές γεμιστές με μπεσαμέλ | κουζινα , συνταγες , λαχανικά | womenonly.gr
13:39
28/5/2009

Πιπεριές γεμιστές με μπεσαμέλ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Μια πρωτότυπη γέμιση!
Μια πρωτότυπη γέμιση!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό πιπεριές πράσινες
  • 250 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4-5 πατάτες
  • 4 κουταλιές βιτάμ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ποτηράκι κρασί
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ:

  • 6 κουταλιές βιτάμ
  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • 4 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γαρνίρισμα:

  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τι κάνουμε:

  • Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και με ένα μαχαιράκι κόβουμε κάθε πιπεριά από την πλευρά του κοτσανιού, προσέχοντας να μην ανοίξουν τελείως. Κατόπιν τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε έως ότου χρυσίσει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να σοταριστεί ομοιόμορφα ο κιμάς και μόλις ασπρίσει, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για περίπου 5 λεπτά, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ.
  • Για να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.
  • Βάζουμε μια άλλη, φαρδιά κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βιτάμ. Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο λίγο, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου αναμειχθούν καλά το αλεύρι με το βιτάμ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να μη σβολιάσει.
  • Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε, έως ότου το μείγμα γίνει σαν κρέμα και μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε στην μπεσαμέλ το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά. Κατόπιν ρίχνουμε την μπεσαμέλ μέσα στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα του κιμά, τις βάζουμε σε ένα ταψί, με το άνοιγμα προς τα πάνω, τις σκεπάζουμε με το καπάκι τους, προσθέτουμε γύρω γύρω τις πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 45 λεπτά. Σερβίρουμε τις πιπεριές πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό και γαρνιρισμένες με τις πατάτες.

Συμβουλή
Μπορούμε να γεμίσουμε και ντομάτες με την ίδια γέμιση, αφού πρώτα τις αφήσουμε να στραγγίσουν καλά από τα υγρά τους.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Ασύρτικο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Παραδοσιακό μπριάμ