Πατάτες με πικάντικη σάλτσα | κουζινα , συνταγες , λαχανικά | womenonly.gr
10:44
28/6/2013

Πατάτες με πικάντικη σάλτσα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ελαφρώς καυτερές, πολύ γευστικές...

5 μερίδες

  • 5 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλάκια καυτερή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 5 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Βάζετε τις πατάτες σε ταψί και τις περιχύνετε με τα ? του ελαιολάδου.

3. Τις αλατίζετε και τις ψήνετε για περίπου 20-25΄, μέχρι να ροδίσουν.

4. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σοτάρετε μέσα σε αυτό το σκόρδο και κατόπιν προσθέτετε την πιπεριά ψιλοκομμένη.

5. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να πήξει ελαφρώς.

6. Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Θα την κάνω γιατί: Μου αρέσουν οι πατάτες, λατρεύω τις κόκκινες σάλτσες και τα πικάντικα και το συγκεκριμένο φαγητό δεν έχει πολλές θερμίδες.

Χρήσιμη γνώση: Τα πικάντικα και καυτερά φαγητά μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα του μεταβολισμού και να τη διατηρήσουν αυξημένη για αρκετές ώρες μετά το πέρας του γεύματος. Ωστόσο, άτομα με γαστρεντερικά προβλήματα θα πρέπει να τα αποφεύγουν.

Εναλλακτικές προτάσεις: Πατάτες φούρνου λεμονάτες, πατατοκεφτέδες, πίτα με πατάτες και μανιτάρια.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ