Πατάτες, φασολάκια και καρότα στο τηγάνι | κουζινα , συνταγες , λαχανικά | womenonly.gr
12:50
3/9/2013

Πατάτες, φασολάκια και καρότα στο τηγάνι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο να κάψει λίγο, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε με προσοχή για 3-5 λεπτά.

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 8-10 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 300 γρ. πατάτες μικρές βρασμένες και κομμένες στη μέση
  • 6 καρότα βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. φασολάκια βρασμένα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 σφηνάκι ξίδι
  • 2 λάιμ βιολογικά (τον χυμό και το ξύσμα τους)
  • 2 κουτ. σούπας αγριοκύμινο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 4 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρεσκοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο να κάψει λίγο, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε με προσοχή για 3-5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πάλι προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με το κόλιαντρο και σερβίρουμε.

Tips: Τα λαχανικά πρέπει να βράσουν, αλλά όχι να λιώσουν. ? Τα φασολάκια δεν χρειάζονται παρά ελάχιστο βράσιμο διότι είναι καλό να κρατάνε λίγο. ? Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό, οπότε πριν προσθέσουμε αλάτι στη σαλάτα, πρέπει να δοκιμάσουμε.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Λαχανικά στον φούρνο