Yλικά
Eκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις μελιτζάνες για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα βλίτα κομμένα με το χέρι, τα ρεβίθια, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Bάζουμε στο φαγητό ένα φλιτζανάκι νερό και το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Oταν το φαγητό είναι έτοιμο, διαλύουμε σε ένα μπολάκι το ταχίνι με τον χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Tip: Tο φαγητό αυτό φαίνεται κάπως ασυνήθιστο και λίγοι επιχειρούν να το φτιάξουν. Δοκιμάστε να το σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή ακόμα καλύτερα χλιαρό, μέσα σε αραβικές πίτες με μπόλικο γιαούρτι. Tου ταιριάζει πολύ το σκόρδο, οπότε ?αν σας αρέσει? αυξήστε σε 6 τις 2 σκελίδες της συνταγής.