Μελιτζάνες φούρνου με μοτσαρέλα και φρέσκια ντομάτα | κουζινα , συνταγες , λαχανικά | womenonly.gr
10:16
7/8/2014

Μελιτζάνες φούρνου με μοτσαρέλα και φρέσκια ντομάτα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Food styling: MIME.COM, Φωτογραφία: White Studio

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα

Υλικά

-1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
-500 γρ. μοτσαρέλα σε ροδέλες

-250 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
-3 κρεμμύδια ξερά
-1 κιλό ντομάτες ώριμες
-1 πρέζα ζάχαρη
-1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο ή μαϊντανό
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 «Σπιτικό» Ζωμό Mπουκέτο Μυρωδικών
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το τηγάνισμα
-1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες και τις αλευρώνουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε μεγάλο πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τρίβουμε τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον φρέσκο βασιλικό. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον σπιτικό ζωμό, ζάχαρη, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στρώνουμε τις φέτες μελιτζάνας στο ταψί από πάνω τη μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε το φαγητό για 40-45 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ