Κρέπες γεμιστές με λαχανικά | κουζινα , συνταγες , λαχανικά | womenonly.gr
17:36
1/10/2008

Κρέπες γεμιστές με λαχανικά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Με πλούσια γέμιση... για να σας χορτάσουν!

Τι έχουμε:

Για τις κρέπες:

  • 2 φλιτζ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 3 αβγά
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη και κρύα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • μαργαρίνη για το τηγάνι

Για τη γέμιση:

  • 2 κεσεδάκια μανιτάρια, λευκά
  • 2 πιπεριές, πράσινες
  • 1 πιπεριά, κόκκινη
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Για να φτιάξουμε το μείγμα για τις κρέπες, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, τα αβγά, τη μαργαρίνη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, χτυπώντας, έως ότου το μείγμα γίνει απαλός χυλός.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε για περίπου 1-2 ώρες.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια-δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, έως ότου χρυσίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμισθούν το υγρά από τα μανιτάρια.

Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Για να φτιάξουμε τις κρέπες, ανακατεύουμε τον χυλό απαλά πριν τον χρησιμοποιήσουμε. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε 3 κουταλιές από τον χυλό και γέρνουμε το τηγάνι, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του, και να σχηματιστεί η κρέπα.

Ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσει και τη γυρνάμε από την άλλη πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τον υπόλοιπο χυλό αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγη μαργαρίνη και βάζουμε τις κρέπες σε μια πιατέλα, στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Οταν τελειώσουμε, γεμίζουμε κάθε κρέπα με 2 κουταλιές από το μείγμα στο κέντρο τους. Τις διπλώνουμε στη μέση και πάλι στη μέση για να γίνουν τρίγωνες και τις σερβίρουμε γαρνίροντας με όση γέμιση μας περίσσεψε.

Συμβουλή

Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και κιμά.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Ασύρτικο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Μανιταροσαλάτα