Κολοκυθολούλουδα | κουζινα , συνταγες , λαχανικά | womenonly.gr
13:13
4/6/2009

Κολοκυθολούλουδα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Δεν είναι για το βάζο, είναι για το φούρνο!
Δεν είναι για το βάζο, είναι για το φούρνο!

Τι έχουμε:

  • 30 κολοκυθοανθούς

Για τη γέμιση:

  • 4-5 κολοκυθοκορφές
  • 1 φλιτζ. ρύζι
  • 3-4 κουταλιές ξερή μυζήθρα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά λάδι ελιάς
  • 1/2 κουταλιά άνηθο
  • 1/2 κουταλιά μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • αλάτι στη μύτη από το κουταλάκι
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς

Τι κάνουμε:

Ανοίγουμε τους κολοκυθοανθούς προσεχτικά, τους βουτάμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και τους αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά έως ότου φουσκώσει, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβουμε μέσα στο μπολ τις κολοκυθοκορφές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα, τη μυζήθρα τριμμένη, το λάδι ελιάς, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε τα με τα δάχτυλά μας έως ότου ενωθούν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Ανοίγουμε κάθε κολοκυθοανθό προσεχτικά για να μη μας κοπεί, τον γεμίζουμε με ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε τα πέταλά του προς τα μέσα για να μη βγει η γέμιση στο ψήσιμο. Στρώνουμε τους κολοκυθοανθούς σε ένα ταψί, τους περιχύνουμε με το λάδι και τους ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα έως ότου ροδίσουν.

Σερβίρουμε τα κολοκυθολούλουδα ζεστά, αλλά και κρύα.

Συμβουλή
Μπορούμε να τα γεμίσουμε και με κιμά.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Μαντινείας.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ