Η συνταγή για τέλειες ψητές γλυκοπατάτες | κουζινα , συνταγες , λαχανικά | womenonly.gr
12:52
28/8

Η συνταγή για τέλειες ψητές γλυκοπατάτες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Και με τι μπορείς να τις συνοδέψεις

Το ψήσιμο της γλυκοπατάτας εντείνει τη γλυκύτητά της, οπότε είναι σχεδόν έτοιμες προς κατανάλωση μόλις βγει από το φούρνο. Εάν ψάχνεις έναν τρόπο να ενισχύσεις τα φυσικά σάκχαρα, δοκίμασε να προσθέσεις σιρόπι σφενδάμου ή να προσθέσεις καστανή ζάχαρη, κανέλα και φρεσκοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού.

Πώς να φτιάξεις υγιεινά σπιτικά πατατάκια

 

Για ένα αλμυρό αποτέλεσμα, πρόσθεσε καραμελωμένα κρεμμύδια ή κοκκινιστά ρεβίθια με φέτα και φρέσκα μυρωδικά.  

Συστατικά

6 μέτριες γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες

6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

⅛ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C. Τρύπησε κάθε γλυκοπατάτα αρκετές φορές με τα δόντια ενός πιρουνιού. Τοποθέτησε τις σε ένα φύλλο ψησίματος με επένδυση με αλουμινόχαρτο. Άφησε τις μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 45 λεπτά. Κάνε μια σχισμή στο πάνω μέρος κάθε γλυκοπατάτας. Ρίξε 1 κουταλιά βούτυρο και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Κολοκυθάκια γεμιστά