Χιουνκάρ μπεγιεντί | κουζινα , συνταγες , κρέας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΚΡΕΑΣ
14:08
3/4/2009

Χιουνκάρ μπεγιεντί

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Γεύση που ξεχωρίζει!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μπούτι από μοσχάρι (ή αρνί)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • 4 αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φύλλα δάφνης

Για τον πουρέ μελιτζάνας:

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες, χωρίς σπόρους
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το μπούτι από το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε, και το σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με 2 κουταλιές από το Βιτάμ, προσθέτουμε τα κομματάκια από το κρέας και τα σοτάρουμε έως ότου ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με τις ντομάτες τριμμένες, προσθέτουμε τον πελτέ, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ μελιτζάνας.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες πάνω σε καυτό μάτι κουζίνας ή στον φούρνο έως ότου μαραθεί η φλούδα τους, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε φέτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και με λίγο λεμόνι και τις στραγγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο Βιτάμ και ρίχνουμε μέσα τις φέτες από τις μελιτζάνες, και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφος πουρές.

Σερβίρουμε τα κομματάκια από το κρέας πάνω στον πουρέ της μελιτζάνας με τηνσάλτσα τους.

Συμβουλή

Δεν βάζουμε αλεύρι στον πουρέ.

το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ